Scampi med hvitløk

Husk på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg.   Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.

Scampi med hvitløk

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 4 ss olivenolje
  • 6 fedd hvitløk
  • Tørket knust chili
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 600 g rå scampi
  • Litt sitronsaft
  • Salt
  • Nymalt pepper
  • Litt bladpersille, hakket

Slik gjør du

  1. Du kan velge om du vil steke scampiene med eller uten skall. Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1/2 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi og rør godt. Stek i noen minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.