Den beste bønnesalaten

Hvem er ikke glad i en god salat med bønner. Den er velsmakende, proteinrikt og enkelt å sette sammen, og så kan man kombinere den  med nesten hva som helst.

Jeg har brukt brune bønner, kikerter, edamame og grønne bønner i en søt og sur vinaigrette med honning, eddik, og saft og zest ( bare det gule av sitronskall) fra sitron. Jeg bruker persille i denne salaten, men vårløk og dill er også fine alternativer. Du kan oppbevare salaten i kjøleskapet i 2-3 dager.

Det er også kjempegodt å blande bønnesalaten med en grønn salat variant som hjertesalat, lollo , batavia osv…

Den beste bønnesalaten

porsjoner: 4

Ingredienser

  • 1/2 rødløk, hakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 sitron økologisk, finrevet skall(kun det gule) og saft
  • 1 1/2 ss hvitvinseddik
  • 1-2 ts flytende honning eller lønnesirup
  • 3 ss olivenolje
  • ca 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 1 boks, ca 2 dl brune ferdigkokte bønner
  • ca 2 dl aspargesbønner, både friske og frosne kan brukes
  • 2 dl frosne edamame bønner uten skall 
  • ca 1 boks, ca 2 dl ferdigkokte kikerter
  • ca 2 ss persille, finhakket

Slik gjør du

  1. Kok opp rikelig med vann. Ha de frosne edamamebønnene og aspargesbønner i det kokende vannet og kok i ca 2 minutter. Skyll i kaldt vann og sil av. Ha løk og hvitløk i en salatskål, tilsett finrevet sitronskall, sitronsaft, honning og eddik og rør godt sammen.  Visp i olivenolje og tilsett kikerter, brune bønner,  aspargesbønner, edamame og persille. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer syre.  Dekk til bollen og avkjøl salaten en stund før servering så smakene kan sette seg. Salaten holder seg godt i opptil 3 dager oppbevart kjølig.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.