Kyllingsalat med appelsindressing

Kyllingsalat med appelsindressing

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet
  • Marinade:
  • 1 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 pepper
  • Litt chiliflak (valgfritt)
  • 1 ts salt
  • 1 hvitløkfedd, knust eller revet
  • 3 ss olivenolje
  • Salat:
  • 150 g ruccola salat eller annen salat
  • 3-4 gulrot, julienne eller raspet
  • 2 avokado, i skiver
  • 1 agurk, i skiver
  • Litt sorte kalamata oliven
  • En neve frisk mynte
  • 150 g fetaost
  • Vinaigrette:
  • 1/2 dl appelsinjuice
  • 1 sitron, saften eller litt eddik
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss honning, fytende
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørk av kyllingbrystene med kjøkkenpapir, legg kjøttet i marinaden og bland godt. Mariner kjøttet litt mens du kutter og gjør klar de andre ingrediensene.
  2. Stek kyllingfileten i 2 minutter på hver side for å få smakfull stekeskorpe. Legg på lokk og skru ned til lav temperatur. La kyllingfileten ettersteke i 6 til 8 minutter, avhengig av tykkelsen på kyllingfileten. Bruk gjerne et steketermometer. Når kjernen holder 68 grader er kyllingfileten klar. La kyllingfiletene hvile på et fat mens du lager salaten.
  3. Bland alle vinaigrette ingrediensene unntatt oljen i en bolle, visp konstant og tilsett olje gradvis, eller ha alle ingrediensene i et glass med lokk og rist til kremet konsisens. Smak til med salt og pepper.
  4. Bland ruccola, gulrot, agurk og mynte med halvparten av vinaigrette på et stort serveringsfat. Spar litt av gulrot og mynte til topping. Legg avokado, kylling skåret i skiver, oliven og fetaost opp på salaten. Drypp over litt mer vinaigrette og avslutt med et dryss gulrot og mynte over det hele.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.