Kyllingsalat med appelsindressing
Ingredienser
- 500 g kyllingfilet
- Marinade:
- 1 ts paprika
- 1 ts spisskummen
- 1/4 pepper
- Litt chiliflak (valgfritt)
- 1 ts salt
- 1 hvitløkfedd, knust eller revet
- 3 ss olivenolje
- Salat:
- 150 g ruccola salat eller annen salat
- 3-4 gulrot, julienne eller raspet
- 2 avokado, i skiver
- 1 agurk, i skiver
- Litt sorte kalamata oliven
- En neve frisk mynte
- 150 g fetaost
- Vinaigrette:
- 1/2 dl appelsinjuice
- 1 sitron, saften eller litt eddik
- 2 ss dijonsennep
- 1 ss honning, fytende
- 1 dl extra virgin olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørk av kyllingbrystene med kjøkkenpapir, legg kjøttet i marinaden og bland godt. Mariner kjøttet litt mens du kutter og gjør klar de andre ingrediensene.
- Stek kyllingfileten i 2 minutter på hver side for å få smakfull stekeskorpe. Legg på lokk og skru ned til lav temperatur. La kyllingfileten ettersteke i 6 til 8 minutter, avhengig av tykkelsen på kyllingfileten. Bruk gjerne et steketermometer. Når kjernen holder 68 grader er kyllingfileten klar. La kyllingfiletene hvile på et fat mens du lager salaten.
- Bland alle vinaigrette ingrediensene unntatt oljen i en bolle, visp konstant og tilsett olje gradvis, eller ha alle ingrediensene i et glass med lokk og rist til kremet konsisens. Smak til med salt og pepper.
- Bland ruccola, gulrot, agurk og mynte med halvparten av vinaigrette på et stort serveringsfat. Spar litt av gulrot og mynte til topping. Legg avokado, kylling skåret i skiver, oliven og fetaost opp på salaten. Drypp over litt mer vinaigrette og avslutt med et dryss gulrot og mynte over det hele.