Midtøsten inspirert alt i en form med kjøttboller og kikerter

Alt i en form middag med midtøsten vri. Aubergine, løk, tomater og kjøttboller toppet med granateple melasse og hele formen i ovn i 30 minutter. Ferdigkokte kikerter tilsettes siste 10 minuttene av steketiden. Enkelt og knallgodt!

Midtøsten inspirert alt i en form med kjøttboller og kikerter

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • Kjøttboller:
  • 500 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1.5 ss maisenna eller (2 ss griljermel, panko)
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts malt Ingefær
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 klype malt kanel
  • litt Chiliflak, så mye du liker
  • Pepper
  • Litt persille, hakket
  • Øvrige ingredienser:
  • 1 stor aubergine eller 2 mindre, delvis skrelt så den får sebrastriper og delt i terninger
  • 1 løk, grovhakket
  • 2-3 tomater, i mellomstore terninger
  • Litt persille, hakket
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Granateplemelasse
  • 2 x pakker med ferdigkokte kikerter ca 700 g totalt
  • 1 ts paprika 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200 °C
  2. Bland sammen alle ingredienser til kjøttboller og sett kjølig til det skal brukes.
  3. Ha aubergineterninger, løk og tomater i en langpanne eller annen ildfastform. Tilsett en god klunk olivenolje, persille, litt salt og pepper og bland godt. Form kjøttboller og legg dem oppå grønnsakene.
  4. Drypp granateplemelasse over det hele, omtrent 2 ss.  Stek i ovn ca 20 minutter.
  5. Hell væske av kikertene og skyll godt. Vend paprikapulver i kikertene. Ta langpannen ut av ovnen. Rør kikertene sammen med kjøttboller og grønnsakene og sett langpannen tilbake i ovn. Stek videre i ca 10 minutter.
  6. Strø over litt frisk persille og server med bulgur, couscous, ris, pasta, litt godt brød eller en salat.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.