Persisk fritatta kuku med blomkål

Persian frittata kuku with cauliflower recipe in english at the bottom of the page 👇🏾

En Kuku er en bakt Persisk omelett som ligner på en italiensk frittata. Den er tykk, luftig og fylt med urter, grønnsaker eller kjøtt. Man kan varierer omeletten med å tilsette andre urter som dill eller flere krydder.

 

 

Persisk fritatta, Kuku med blomkål

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 lite blomkålhode, delt i små buketter
  • 2 små poteter, kokt i terninger (kan sløyfes)

  • 2 vårløk, skivet

  • 2 fedd hvitløk, hakket

  • 
6 egg, lett pisket

  • 1 liten bund forskjellige urter som koriander, persille og basilikum, finhakket
1
  • 
1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Salt

  • Pepper


Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 ° C
  2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek blomkål i noen minutter før du du tilsetter vårløk, poteter og hvitløk. Stek videre i noen minutter til blomkålen er litt myk og har fått farge.
  3. Pisk eggene lett sammen og rør i alle urtene, hvetemel og bakepulver. Smak til med salt og pepper og hell eggeblandingen over grønnsakene. Sett stekpannen i ovnen og stek i ca 20 minutter til omeletten har satt seg. Avkjøles litt før du overfører til et serveringsfat. Serveres varm eller ved romtemperatur.
  4. --------------------------------------------------------------------------------------------------------
  5. --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persian frittata kuku with cauliflower. Serves 4

A Kuku is a baked Persian omelet that resembles an Italian fritatta. It is thick, airy and filled with herbs, vegetables or meat. You can vary the omelette by adding other herbs such as dill or more spices..

Ingredients

3 tablespoons extra virgin olive oil
1 small cauliflower head, divided into small bouquets
2 small potatoes, cooked and chopped in cubes (can be sliced)
2 spring onion, sliced
2 cloves garlic, chopped
6 eggs, lightly whipped
1 handful of different herbs like coriander, parsley and basil, finely
chopped
1 tablespoon flour
1 tsp baking powder
Salt
Pepper

Method

Preheat ovn to 180 ° C Warm olive oil in a pan and cook cauliflower for a few minutes before adding spring onions, potatoes and garlic. Stir for a few minutes until the cauliflower is soft and has got color.

Whip the eggs together and stir in all herbs, flour and baking powder. Season with salt and pepper and pour the egg mixture over the vegetables. Put the frying pan in the oven and bake the kuku for about 20 minutes until it has settled. Cool slightly before transferring to a serving dish. Serve warm or at room temperature.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.