Harissascampi med couscous
En marokkansk inspirert rett som det er lett å lykkes med!
Skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg. Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.
Ingredienser
- 24 scampi, skrelt
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 ts harissa
- 1 ts spisskummen
- 1 sitron, saften
- 3 ss olivenolje
- 3 ss persille, hakket
- 3 ss frisk koriander, hakket
- 4 dl helkorn couscous
- 1 - 2 ts harissa
- 4 dl buljong (vann + buljong )
Slik gjør du
- Rør hvitløk, 1 ts harissa, spisskummen, sitronsaft, 3 ss olivenolje, og urter i en bolle til marinade. Tilsett scampiene og bland godt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
- Ha couscous i en bolle eller gryte som har lokk. Hel over kokende buljong og rør i og 1-2 ts harissa. La stå i fem minutter med lokk på. Gjør couscousen luftig med en gaffel og tilsett 1 ss olivenolje.
- Stek scampiene i marinaden på høy varme og smak til med salt. Bland halvparten av scampi og stekemarinaden i couscous og topp med med resten av scampiene. Server retten med sitronbåter og tomat og granateple salaten fra bloggen eller en annen salat.