Harissascampi med couscous

En marokkansk inspirert rett som det er lett å lykkes med!

Skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg.   Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.

Harissascampi med couscous

personer: 4

Ingredienser

  • 24 scampi, skrelt
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1  ts  harissa
  • 1 ts spisskummen
  • 1 sitron, saften
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss persille, hakket
  • 3 ss frisk koriander, hakket
  • 4 dl helkorn couscous
  • 1 - 2 ts harissa 
  • 4 dl buljong (vann + buljong )

Slik gjør du

  1. Rør hvitløk, 1 ts harissa, spisskummen, sitronsaft, 3 ss olivenolje, og urter i en bolle til marinade. Tilsett scampiene og bland godt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
  2. Ha couscous i en bolle eller gryte som har lokk. Hel over kokende buljong og rør i og 1-2 ts harissa. La stå i fem minutter med lokk på. Gjør couscousen luftig med en gaffel og tilsett 1 ss olivenolje.
  3. Stek scampiene i marinaden på høy varme og smak til med salt. Bland halvparten av scampi og stekemarinaden i couscous og topp med med resten av scampiene. Server retten med sitronbåter og tomat og granateple salaten fra bloggen eller en annen salat.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.