Harissascampi med couscous

En marokkansk inspirert rett som det er lett å lykkes med!

Skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg.   Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.

Harissascampi med couscous

personer: 4

Ingredienser

  • 24 scampi, skrelt
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1  ts  harissa
  • 1 ts spisskummen
  • 1 sitron, saften
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss persille, hakket
  • 3 ss frisk koriander, hakket
  • 4 dl helkorn couscous
  • 1 - 2 ts harissa 
  • 4 dl buljong (vann + buljong )

Slik gjør du

  1. Rør hvitløk, 1 ts harissa, spisskummen, sitronsaft, 3 ss olivenolje, og urter i en bolle til marinade. Tilsett scampiene og bland godt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
  2. Ha couscous i en bolle eller gryte som har lokk. Hel over kokende buljong og rør i og 1-2 ts harissa. La stå i fem minutter med lokk på. Gjør couscousen luftig med en gaffel og tilsett 1 ss olivenolje.
  3. Stek scampiene i marinaden på høy varme og smak til med salt. Bland halvparten av scampi og stekemarinaden i couscous og topp med med resten av scampiene. Server retten med sitronbåter og tomat og granateple salaten fra bloggen eller en annen salat.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.