Fiskegrateng
Nydelig og litt annerledes oppskrift på fiskegrateng.
Ingredienser
- 600 g torskefilet uten skinn og bein skåret i terninger
- 3 gulrøtter i skiver
- 500 g poteter i skiver
- 3 ss smør
- 5 ss mel
- 5 dl melk
- 1 - 2 dl vann fra kokte grønsaker
- 2 egg
- 2 ss parmesanost , revet
- 1 ss Dijon sennep
- 2 ss hakket persille
- En håndfull panko brødsmuler , eller panermel
- En håndfull revet mozzarella
- Salt
- pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200°C
- Kok poteter og gulrøtter. Lag hvit saus . Ha smør og mel i en annen gryte og varm forsiktig til smøret har smeltet, rør regelmessig og hell i melk og vann fra grønsakene litt og litt. Kok opp under omrøring i 2 – 4 minutter til sausen har tyknet. Ta gryten av varmen og visp inn eggene. Rør i sennep, parmesan ost , fisken (i terninger) og persille . Smak til med salt og pepper. Legg grønnsakene ildfastform. Øs fisk og saus over poteter og gulrøtter. Bland panko brødsmuler med revet mozzarella ost og fordel opp på gratengen. Stek i ovnen i ca 25 minutter. Panko er japansk paneringsmel/rasp og alt blir sprøtt og saftig med det. Men man kan også bare bruke vanlig panermel.