Festhummus

Hummus kan serveres med forskjellige ingredienser og på forskjellig vis. Denne oppskriften eller måten å spise hummus på, er veldig populær hjemme hos oss. Vi bruker den som en del av en større Mezze, som en deleforrett eller en deilig snacks når man skal dele et glass vin. Lag mye, for du kommer til å like dette. Fetaosten og granateplene gjør denne hummusen uimotståelig, og både hummus og tortillachipsen egner seg til å lages dagen før. Er du veganer sløyfer du bare fetaosten og bruker mer pinjekjerner.

I lenken nedenfor finner du 11 andre hummusvarianter og hvordan du kan koke kikerter selv.

Hummus -lunsj

 

 

Festhummus

Personer : 4

Ingredienser

  • Hummus 1boks ( ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
  • 2 ss vann fra kikertene
  • 2 ss tahini
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 ts spisskummen
  • 1 økologisk sitron, juice og litt revet sitronskall
  • Litt flaksalt
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g fetaost
  • Granateplekjerner
  • Pinjekjerner, ristet
  • Vanlige tortillalefser
  • Korianderolje:
  • 1 håndfull frisk koriander
  • Litt grønn chili, hakket ( kan sløyfes)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje salt og pepper
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Til oljen, hakk koriander og bland med chili, olje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  2. Forvarm ovnen til 200 °C til tortillachipsen.
  3. Bland kikerter uten vannet, tahini, hvitløk, spisskummen, sitron og olje. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender OG tilsett litt av det reserverte kikertvannet. Hummus skal ha en myk konsistens. Smak til med salt. Ha hummus utover en tallerken. Drypp over med korianderolje og dryss over smuler av fetaost og pinjekjerner. Del tortillalefsene i 8 jevnstore triangler og pensle begge sider med nøytral olje. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett, og dryss på salt, paprika, chili eller andre favorittkrydder. Stek dem i ca. 5 minutter, til tortillachipsene er gylne og sprø.

1 kommentar