Marokkanske lammekebab

I Marokko griller man all slags mat hele året rundt. Grønnsaker, fisk og kjøtt. Lammekjøtt på spyd er en stor favoritt hos mange. Jeg forbinder disse krydrete lammespydene med min berberbestefar som alltid laget dem til oss første feriedags morgen til brunsj. Det var hans måte å gjøre stas på oss. 

Du kan servere marokkanske lammespyd som en del av et tapas eller meze måltid. De kan rulles i arabiske flatbrød, tortilla lefser eller som fyll i pitabrød. Alle typer salat, grillet paprika og yoghurt dressing vil fungere  supert til kjøttet.

Her er noen andre forslag til hva som kan serveres til.

Kikertsalat

Festhummus

Hummus i 15 varianter

Vannmelon og tomatsalat

Grillet paprika -og tomatsalat

 Frisk couscous-salat

 

 

 

 

 

Marokkanske lammekebab

Personer: 4

Ingredienser

  •  800 kg lammekjøtt fra lår uten ben , i 2 cm terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 3 ss persille, hakket
  • 1 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts pepper
  • 1.5 ts havsalt
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle. Dekk med plast og mariner kjøttet en stund i kjøleskapet.  Ha kjøttet på grillspyd om du ønsker det, de kan også grilles eller stekes uten spyd.  Grill eller stek i stekepanne  på middels høy varme  6 - 7 minutter på hver side eller til kjøttet er ferdig stekt. Sørg  for å ikke ha for mye kjøtt i pannen. Kjøttet skal grilles/stekes og ikke kokes.

Ingen kommentarer