Zaalouk

Recipe in english at the bottom of this page.

Zaalouk er den marokkanske varianten av baba ganosh. En deilig kokt salat laget med auberginer, tomater, hvitløk, olivenolje og krydder. Det er en veldig populær salat som serveres før og ved siden av til mange måltider. Den serveres som oftest sammen med andre salater og  ferskt brød.

Zaalouk is a kind of moroccan baba ganosh. A delicious salad made with eggplants, tomatoes, garlic, olive oil and spices. It is a common side dish for many meals, and is usually served as a dip with fresh bread

Zaalouk

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 4 store tomater, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss persille, hakket
  • 2 ss frisk koriander, hakket
  • 1 ss paprika
  • 1 ss spisskummen
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 knivsodd cayennepepper
  • 3 ss oliven olje
  • litt sitronsaft

Slik gjør du

  1. Del Auberginen i to og prikk i kjøttet med en gaffel.  Skvett over litt olje og bak i ovnen ved 180°C til den er helt mør, ca 20 minutter. Fres hvitløk i litt olivenolje , og ha i tomater og krydder. Tilsett urter og auberginer( du kan fjerne skinnet på auberginene, men det er ikke nødvendig og fjerne alt.) Legg lokk på gryten og la det småkoke over middels varme i 20 minutter, rør av og til. Justere varmen hvis det er nødvendig for å unngå å brenne zaalouk og tilsett gjerne litt vann. Bruk en skje til å knuse og blande tomater og auberginer. Smak till med sitron, salt og pepper. Kan serveres varm eller kald med ferskt brød til.

Zaalouk

Ingredients

1 large eggplant
4 large tomatoes, chopped
3 cloves garlic, minced
2 tablespoons parsley, chopped
2 tablespoons fresh cilantro, chopped
1 tablespoon paprika
1 tablespoon cumin
1 teaspoons salt
1 pinch cayennepepper
3 tablespoons olive oil
some lemon juice

Method

Share eggplant In two. Prick In the meat with a fork, pour over a little oliveoiloil and bake at 180 °C until it is completely tender, about 20 minutes. Saute garlic in olive oil, then add the tomatoes and spices. Add the herbs and eggplants (you can remove the skin of the eggplant, but it is not necessary.) Cover and simmer over medium heat for 20 minutes, stirring occasionally. Adjust the heat if necessary to prevent burning Zaalouk and add some water if needed. Use a spoon or hand blender to crush and mix tomatoes and eggplant. Taste with lemon, salt and pepper. Can be served warm or cold with fresh bread.

4 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.