Zaalouk
Recipe in english at the bottom of this page.
Zaalouk er den marokkanske varianten av baba ganosh. En deilig kokt salat laget med auberginer, tomater, hvitløk, olivenolje og krydder. Det er en veldig populær salat som serveres før og ved siden av til mange måltider. Den serveres som oftest sammen med andre salater og ferskt brød.
Zaalouk is a kind of moroccan baba ganosh. A delicious salad made with eggplants, tomatoes, garlic, olive oil and spices. It is a common side dish for many meals, and is usually served as a dip with fresh bread
Ingredienser
- 1 stor aubergine
- 4 store tomater, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss persille, hakket
- 2 ss frisk koriander, hakket
- 1 ss paprika
- 1 ss spisskummen
- 1 1/2 ts salt
- 1 knivsodd cayennepepper
- 3 ss oliven olje
- litt sitronsaft
Slik gjør du
- Del Auberginen i to og prikk i kjøttet med en gaffel. Skvett over litt olje og bak i ovnen ved 180°C til den er helt mør, ca 20 minutter. Fres hvitløk i litt olivenolje , og ha i tomater og krydder. Tilsett urter og auberginer( du kan fjerne skinnet på auberginene, men det er ikke nødvendig og fjerne alt.) Legg lokk på gryten og la det småkoke over middels varme i 20 minutter, rør av og til. Justere varmen hvis det er nødvendig for å unngå å brenne zaalouk og tilsett gjerne litt vann. Bruk en skje til å knuse og blande tomater og auberginer. Smak till med sitron, salt og pepper. Kan serveres varm eller kald med ferskt brød til.
Zaalouk
Ingredients
1 large eggplant4 large tomatoes, chopped
3 cloves garlic, minced
2 tablespoons parsley, chopped
2 tablespoons fresh cilantro, chopped
1 tablespoon paprika
1 tablespoon cumin
1 teaspoons salt
1 pinch cayennepepper
3 tablespoons olive oil
some lemon juice
Vegetar mezze /tapas – Aichas Mat 17. desember 2015 (13:25)
[…] marokkansk vegetar tapas bord . Du finner oppskriftene ved å klikke på den enkelte retten her zaalouk som er en aubergin og tomatdipp, aubergin og kikertersalat. marokkansk tomat og agurk salat, […]
Nydelige ovnstekte auberginer – Aichas Mat 18. mars 2016 (10:17)
[…] og egner seg veldig til dip som baba ganoush eller marokkanske zaalouk som du finner oppskrift til her. Jeg vokste opp med auberginer i alle varianter både i kokte salater, gryter eller fylte med […]
Spicy kylling med søtpotethummus – Aichas Mat 30. april 2016 (17:22)
[…] Zalouk […]
Auberginesalat med yoghurt og granatepler – Aichas Mat 29. oktober 2016 (23:27)
[…] salater, appelsiner, kokte grønnsaker, syltet eller stuet & most som aubergine og tomatsalaten Zaalouk. Dagens auberginesalaten er ikke akkurat marokkansk, men den er inspirert av marokkanske salaters […]