Nydelige ovnstekte auberginer

Yummy roasted and stuffed aubergine recipe in english at the bottom of the page.👇🏾 Deilig kryddret kjøttsaus, italiensk mozarella og ovnstekte auberginer. Du hører at dette bare må bli godt! Auberginer er som de fleste grønsaker nydelig når de ovnstekes og er full av deilige smaker. Kjøttet blir mykt og saftig, og egner seg veldig til dip som baba ganoush eller marokkanske zaalouk som du finner oppskrift til her.  Jeg vokste opp med auberginer i alle varianter både i kokte salater, gryter eller fylte med grønsaker og kjøtt. I denne opskriften blander jeg  kjøttet sammen med pureen fra de ovnstekte auberginene og gratinerer dem i ovn til slutt. NAM! 

Nydelige ovnstekte auberginer

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 aubergine
  • 500 g karbonadedeig av storfe eller lam
  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 grønn paprika, i terninger
  • 1 gulrot, revet
  • ½ ts pepper
  • 1 liten ts røykt paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts chiliflak, kan sløyfes om du ikke liker det sterkt
  • 2 ss tomatpure
  • salt
  • 80 g revet mozzarella ost
  • 80 g revet mozzarella ost

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180 °C
  2. Behold stilken på aubergine og del i to på langs. Skjær ruter på kjøttsiden. Pensle olivenolje på kjøttsiden og stek dem i ovnen med kjøttsiden opp i 20-30 minutter til de er møre.
  3. Varm olje i en gryte og fres løk og hvitløk. Ha I karbonadedeig og krydder og bland godt mens du rører og moser kjøttet. Tilsett revet gulrot og paprikaterninger og salt. Fortsett å røre til alt har fått fin farge. Tilsett tomatpure og vann og kok i ca. 5 minutter til alt vannet har kokt inn.
  4. Ta auberginene ut av ovnen og la dem fortsatt ligge på stekeplaten. Skrap ut auberginekjøttet uten å skade skallet og rør og mos auberginekjøtt I kjøttblandingen. Fyll aubergineskall med blandingen og dryss over revet ost. Sett tilbake i ovn og stek videre til osten er smeltet.
  5. Server fylte auberginer med ris og salat.

Yummy stuffed roasted aubergines, serves 4.

Delicious spicy meat sauce, Italian mozzarella and baked aubergines. You hear that this simply must be good! Eggplants are like most vegetables lovely when they roasted and they are  full of delicious flavors. The meat is soft and juicy, and lend themselves very to dip as baba ganoush or Moroccan Zaalouk . I grew up with aubergines in all varieties  in cooked salads, pots or stuffed with vegetables and meat. In this the recipe I blend the meat with the puree from the roasted aubergines and gratinated them in the oven to finish. Yummy!

Ingrediens

4 Aubergine
500g minced beef or lamb
1 onion, chopped
3 cloves garlic, minced
1 green bell pepper, diced
1 carrot, grated
½ teaspoon pepper
1small teaspoon smoked paprika
1 teaspoon cumin
1 teaspoon ground ginger
1 teaspoon chili flakes, if you like it hot
salt
2 tablespoons tomato paste
2 dl water
olive oil
80g grated mozzarella cheese

Method

Preheat oven to 180 ° C Keep stem of eggplant and slice half lengthwise. Cut squares in the meat of the eggplant. Brush with olive oil on the meat side and bake them in the oven with the meat side at 180 °C up for 20-30 minutes, until soft.

Heat oil in a pan and fry the onion and garlic. Add the meat and spices and mix well, stirring the meat. Add the grated carrot and bell pepper cubes and salt. Continue to stir until everything has a fine color. Add the tomato paste and water and cook for about 5 minutes until all the water has cooked into. Take the finished baked aubergines out from the oven and let them remain on the baking tray Scrape out eggplant meat without damaging the shell. Stir eggplant meat in the meat mixture. Fill the eggplant shells with mixture and sprinkle with grated cheese. Put back in oven and bake further until cheese is melted.

Server stuffed aubergines with rice and salad.

2 Kommentarer

  • Siren 18. mars 2016 (21:14)

    Skal prøves i påsken, gleder meg!