Varm olivensalat med fetaost

Middelhavsmakene kommer virkelig til rette i denne enkle, men råflotte varme olivensalat. Bakt fetaost med deilige oliven og en skikelig god olivenolje som man dypper brødet i er perfekt til forrett, lunsj, snacks, vinkvelder og koldbord. I denne retten har jeg brukt olivenolje, økologiske sorte kalamata oliven og grønne oliven fra Iliada.

Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / Iliada olivenolje og er et #BETALTINNLEGG

 

Varm olivensalat med fetaost

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • ca 300 g fetaost i block 
  • 1 ts flytende honning
  • ca 230 g sorte Iliada kalamata oliven
  • ca 130 g Iliada grønne oliven
  • 200g cherrytomater
  • Litt friske urter som rosmarin, timian eller oregano
  • 1 dl ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 ts bul bieber eller chiliflak
  • Nykvernet sort pepper
  • Litt gressløk

Sik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Legg fetost, tomater og oliven i et gratengfat eller en annen ovnsfastform som du ønsker å servere retten i. Hell over olivenolje og drypp litt honning over osten. Dryss urter, litt chiliflak og pepper over alt sammen. Stek i forvarmet ovn i ca 20 minutter og dryss over finhakket gressløk når du tar den ut av ovnen. Server salaten varm med godt brød.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.