Varm olivensalat med fetaost
Middelhavsmakene kommer virkelig til rette i denne enkle, men råflotte varme olivensalat. Bakt fetaost med deilige oliven og en skikelig god olivenolje som man dypper brødet i er perfekt til forrett, lunsj, snacks, vinkvelder og koldbord. I denne retten har jeg brukt olivenolje, økologiske sorte kalamata oliven og grønne oliven fra Iliada.
Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / Iliada olivenolje og er et #BETALTINNLEGG
Ingredienser
- ca 300 g fetaost i block
- 1 ts flytende honning
- ca 230 g sorte Iliada kalamata oliven
- ca 130 g Iliada grønne oliven
- 200g cherrytomater
- Litt friske urter som rosmarin, timian eller oregano
- 1 dl ekstra virgin olivenolje
- 1/2 ts bul bieber eller chiliflak
- Nykvernet sort pepper
- Litt gressløk
Sik gjør du
- Sett ovnen på 180 °C.
- Legg fetost, tomater og oliven i et gratengfat eller en annen ovnsfastform som du ønsker å servere retten i. Hell over olivenolje og drypp litt honning over osten. Dryss urter, litt chiliflak og pepper over alt sammen. Stek i forvarmet ovn i ca 20 minutter og dryss over finhakket gressløk når du tar den ut av ovnen. Server salaten varm med godt brød.