Salat med Bresaola og cantaloupe

Bresaola er saltet, marinert og luftørket biffilet som har modnet i to–tre måneder til den er hardnet og har fått en dyp rød farge og den skjæres i syltynne skiver. Det er utrolig magert og mørt oksekjøtt. Tradisjonen stammer opprinnelig fra Lombardie området i nord-Italia.  Denne varianten av tørket kjøtt serveres ofte med litt olivenolje og parmesan.

Jeg har laget en salat som er helt perfekt for å skape den gode sommerstemningen.  Den er lett å lage og kan passe som forrett, lunsj eller middag.  Salaten kan varieres og er også veldig god med ruccola eller andre  typer røkt eller tørket kjøtt.

Salat med bresaola og cantaloupe

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 200 g bresaola
  • 1 1/2 i crispisalat revet
  • 1 agurk, i skiver
  • 1 cantaloupe melon, i biter
  • ca 50 g parmesan, høvlet i tynne skiver
  • 1 granateple,
  • -
  • Vinaigrette:
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning, flytende
  • 1 ss dijonsennep, fin
  • 1/2 dl olivenolje
  • salt og pepper
  • Tilbehør: Godt brød

Slik gjør du

  1. Rens granateple, skrell og kutt melon i biter og skjær agurk i skiver. Skyll og tørk salaten og riv den i grove biter. Bland eddik, honning og sennep og visp oljen gradvis inn. Eller rist i glass med lokk. Smak til med salt og pepper. Ha salaten i en skål eller på stort serveringsfat og vend vinaigrette i salaten. Anrett deretter salaten på et stort serveringsfat eller på porsjons tallerkner . Legg på bresaola og tynne parmesanskiver og topp med granteplefrø og nykvernet pepper.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.