Marokkansk kylling tagine med dadler og oliven

Denne fyldige og velduftende kylling tagine (gryte) er stappfull av komplekse smaker og krydder. Stor på smak, og enkel å tilberede.   Tagines- som deler navnet sitt med gryten den tradisjonelt er tilberedt i – er populære marokkanske gryteretter, og kjent for sin perfekte balanse mellom søtt og salt. De lages vanligvis med oppskåret kjøtt, kylling eller fisk sammen med grønnsaker eller kun vegetarisk.  Man bruker ofte frukt og nøtter i dem og de mest vanlige krydder som brukes kan være ras el hanout, ingefær, spisskummen , gurkemeie, kanel, safran,og malt koriander. Noen ganger også paprika og chili . Den søte( rosiner, dadler, aprikoser osv)  og sure (sitroner) kombinasjonen er vanlig i tagine retter som er laget med lam og kylling.

#REKLAME Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / og jeg har brukt oliven og olivenolje  fra Iliada olivenolje  i oppskriften.

Marokkansk kylling tagine med dadler og oliven

Personer : 4

Ingredienser

  • 1 kylling, delt i flere stykker eller bruk 4 store kyllinglår
  • 1 ss havsalt + mer for å smake til
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts paprika + 1 ts til løk
  • 1 ts malt koriander
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 3 ss + mer Iliada olivenolje, øko
  • 3 løk, halvert og skjer i tynne skiver
  • 4 hvitløksfedd, finhakket eller knust
  • 1 ss tomatpure
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblad 
  • 2 dl dadler uten stein, hakket
  • 4 dl vann
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 glass (370 g) Iliada kalamata oliven
  • Litt frisk koriander, hakket

Slik gjør det

  1. Ha kylling, kylling, 1 ss havsalt, spisskummen, 2 ts paprika,malt koriander, malt ingefær 3 ss olivenolje i en stor bolle og bland godt til krydderblandingen dekker alt kjøtt. Skjær opp løk og finhakk hvitløk og sett til side.
  2. Varm en stor gryte eller stekepanne over middelshøy varme. Legg i kyllingen og stek til kyllingdelene er gyllenbrune på begge sider. Overfør til tallerken og sett til side. 
  3. Ha løken i grytten og tilsett mer olje om nødvendig. Stek under omrøring til løken er myk og gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett nå finhakket hvitløk og tomatpurre og stek litt til. Rør 1 ts paprika, litt pepper og hakkede dadler i løkblandingen. 
  4. Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med laubærblad, kanelstang og ca 4 dl vann og kok opp. Reduser varmen og la det koke med lokket på til kyllingen er gjennomstekt, ca. 30 minutter. Rør litt i sausen av og til for at dadlene ikke brenner seg i bunnen av gryten. Sausen skal være tykk, men ha i mer vann om den er for tykk. Skvis over litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.  Strø oliven og koriander over kyllingen. Server med grønn salat, brød, ris eller couscous.

MOROCCAN CHICKEN TAGINE WITH DATES AND OLIVES

Moroccan chicken tagine with dates and olives. Serves: 4

Ingredients

1 chicken, split into several pieces or use 4 large chicken thighs
1 tablespoon sea salt + more to taste
1 teaspoon cumin
2 teaspoons paprika + 1 teaspoon for the onions onion
1 teaspoon ground coriander
1/2 tsp ground ginger
3 tbsp + more Iliada olive oil, eco
3 onions, halved and thinly sliced
4 garlic cloves, finely chopped or crushed
1 tbsp tomato puree
1 cinnamon stick
2 bay leaves
2 dl dates without stone, chopped
4 DL water
1/2 lemon, juices
1 glass (370 g) of Iliada kalamata olives
Some fresh coriander, chopped

Method

Put chicken, 1 tablespoon sea salt, cumin, 2 teaspoons paprika, ground coriander, ground ginger 3 tablespoons olive oil in a large bowl and mix well until the spice mixture covers all the meat. Chop the onions and set aside.

Heat a large saucepan or frying pan over medium-high heat. Add the chicken and cook until the chicken pieces are golden brown on both sides. Transfer to a plate and set aside.

Put the onions in the pan and add more oil if necessary. Cook while stirring until the onions are soft and golden, approx. 10 minutes. Now add crushed garlic and tomato paste and cook a little more. Stir in 1 teaspoon paprika, some pepper and chopped dates to the onion mixture.

Put the chicken back in the pot with bay leaves, cinnamon stick and about 4 dl water and cook. Reduce heat and bring to a boil with lid on until chicken is cooked through, approx. 30 minutes. Stir a little in the sauce occasionally so that the dates do not burn at the bottom of the pan. The sauce should be thick, but add more water if it is too thick. Slice over some lemon juice and season with salt and pepper. Sprinkle with olives and cilantro and serve with green salad, bread, rice or couscous.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.