Varm olivensalat med fetaost

Middelhavsmakene kommer virkelig til rette i denne enkle, men råflotte varme olivensalat. Bakt fetaost med deilige oliven og en skikelig god olivenolje som man dypper brødet i er perfekt til forrett, lunsj, snacks, vinkvelder og koldbord. I denne retten har jeg brukt olivenolje, økologiske sorte kalamata oliven og grønne oliven fra Iliada.

Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / Iliada olivenolje og er et #BETALTINNLEGG

 

Varm olivensalat med fetaost

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • ca 300 g fetaost i block 
  • 1 ts flytende honning
  • ca 230 g sorte Iliada kalamata oliven
  • ca 130 g Iliada grønne oliven
  • 200g cherrytomater
  • Litt friske urter som rosmarin, timian eller oregano
  • 1 dl ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 ts bul bieber eller chiliflak
  • Nykvernet sort pepper
  • Litt gressløk

Sik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Legg fetost, tomater og oliven i et gratengfat eller en annen ovnsfastform som du ønsker å servere retten i. Hell over olivenolje og drypp litt honning over osten. Dryss urter, litt chiliflak og pepper over alt sammen. Stek i forvarmet ovn i ca 20 minutter og dryss over finhakket gressløk når du tar den ut av ovnen. Server salaten varm med godt brød.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.