Tomatsuppe med sopp og kikerter

Suppe er den perfekte hverdagsmaten.  Denne enkle tomatsuppen med sopp og kikerter er sunt, enkelt og billig.  Sopp og tomat er full av ummami , og gjør at denne suppen ikke trenger så mange ingredienser for å smake kjempegodt. Den kan også veldig enkelt varieres med å tilsette  ingefær, lime, frisk koriander og erstatte kikerter med litt nudler. #belgvekster

 

Tomatsuppe med sopp og kikerter

personer: 4

Ingredienser

  • 1 løk, hakket
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 250 g sopp, i skiver
  • 1 chili, hakket (kan sløyfes)
  • 1 gulrot, raspet
  • 1 stangselleri, i biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 liter grønnsakkraft eller vegetabilsk buljong
  • 1 boks (250 g) kikerter
  • Salt
  • Pepper
  • Extra virgin olivenolje
  • Litt hakket persille til servering

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en stor kjele og fres løk, hvitløk og sopp. Tilsett chili, selleri og gulrot og stek litt til. Ha i tomatpuré og fres alt før du har i hakkede tomater sammen med kraften. La det hele koke i ca. 20 minutter. Ha i kikertene, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt hakket persille rett før servering.

CHICKPEAS, MUSHROOMS AND TOMATO SOUP. Serves 4

Ingredients

1 onion, chopped
3 garlic cloves, finely chopped
250 g mushrooms, sliced
1 chili, minced (optional)
1 celery, chopped
1 carrot, grated or julienne
2 tablespoons tomato paste
1 box of chopped tomatoes
1 liter of vegetable broth
1 box (250 g) of ready cooked chickpeas
Salt
Pepper
extra virgin olive oil
slightly chopped parsley for serving

Method

Heat olive oil in a pan and sauté onion, garlic and mushrooms. Add the chili, celery and carrots and sauté with for a minutt. Add tomato paste and cook quickly with the vegetables. Add chopped tomatoes and broth. Cook for approx. 20 minutes. Add the chickpeas and taste to with salt and pepper. Top with chopped parsley just before serving.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.