Kyllingwok med cashewnøtter

Denne kinesiske takeaway klassikeren med saftige kyllingbiter, sprøe grønnsaker, cashewnøtter og en spennende saus som binder alt sammen er en favoritt hjemme hos oss. Den er knallgod og som alle wokretter er den også enkelt og rask å lage. Liker du mye saus, dobler du ingrediensene til sausen.

Her er et par  et par ting som er bra å huske på når man lager wok.

  • La wokpannen (eller stekepanne) bli varm før du tilsetter olje.
  • Bruk neutral olje uten smak (for eksempel rapsolje).
  • Ha god plass i pannen til steking. Skal du lage mat til flere er det lurt å steke ingrediensene i flere omganger. Slik at maten blir stekt og ikke kokt.
  • Begynn alltid med kjøtt,kylling eller grønnsakene som trenger lengst steketid.  Ikke stek dem for lenge.

 

 

 

 

Kyllingwok med cashewnøtter

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet, i biter
  • 1 + 1 ss Maisena
  • Litt salt
  • Neutral olje til steking
  • 500 g brokkoli
  • 1 stor rød paprika
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk ingefær, finraspet eller finhakket
  • 3 vårløk, det grønne
  • 100 g cashewnøtter, usaltet og 1 ss sesamfrø
  • Sausen: 
  • 1/2 dl kyllingbuljong (+ mer)
  • 3 - 4 ss hoisinsauce
  • 1 1/2 ss soya sauce
  • 1 1/2 ss riseddik
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts sesamolje eller mer
  • 2 ss sriracha (chilisaus) eller chili

Slik gjør du

  1. Gjør alle ingrediensene klare før du setter i gang å woke.
  2. Begynn med å riste cashewnøttene i en tørr stekepanne og rør sammen ingredienser til sausen. Sett begge deler til side. 
  3. Skjær opp kylling, vårløk og paprika. Del brokkoli i små buketter, finhakk hvitløk og finrasp eller hakk ingefær. 
  4. Sett risen til koking etter anvisningen på pakken
  5. Strø 1 ss maisena og litt salt over kyllingbitene og bland godt til alle bitene er dekket med litt maisena.
  6. Bruk en wok eller stor stekepanne til steking og sørg for at woken er ordentlig varm mellom hver omgang. Stek kyllingen i nøytral olje, i to omganger og legg over på et fat.
  7. Fres brokkoli og paprika i et par minutter. Tilsett hvitløk og ingefær mot slutten av steketiden og fres rask med.
  8. Legg kyllingfileten tilbake i stekepannen og tilsett sausen. Kok opp mens du rører godt i pannen. Slå av varmen med en gang og tynn ut med litt mer vann eller buljong om den er for tykk. Sausen bør ikke stå å koke for lenge, da blir den for salt.
  9. Smak til! Kanskje du vil ha litt mer salt, sødme eller chili. Juster med honning,soyasaus og chili. Strø over vårløk, cashewnøtter og litt sesamfrø. Server med ris.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.