Tomatsuppe med sopp og kikerter
Ingredienser
- 1 løk, hakket
- 3 hvitløkfedd, finhakket
- 250 g sopp, i skiver
- 1 chili, hakket (kan sløyfes)
- 1 gulrot, raspet
- 1 stangselleri, i biter
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hakkede tomater
- 1 liter grønnsakkraft eller vegetabilsk buljong
- 1 boks (250 g) kikerter
- Salt
- Pepper
- Extra virgin olivenolje
- Litt hakket persille til servering
Slik gjør du
- Varm olivenolje i en stor kjele og fres løk, hvitløk og sopp. Tilsett chili, selleri og gulrot og stek litt til. Ha i tomatpuré og fres alt før du har i hakkede tomater sammen med kraften. La det hele koke i ca. 20 minutter. Ha i kikertene, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt hakket persille rett før servering.
CHICKPEAS, MUSHROOMS AND TOMATO SOUP. Serves 4
Ingredients
1 onion, chopped3 garlic cloves, finely chopped
250 g mushrooms, sliced
1 chili, minced (optional)
1 celery, chopped
1 carrot, grated or julienne
2 tablespoons tomato paste
1 box of chopped tomatoes
1 liter of vegetable broth
1 box (250 g) of ready cooked chickpeas
Salt
Pepper
extra virgin olive oil
slightly chopped parsley for serving