Taco med marinerte scampi/reker, mango og sorte bønner

Tacos with marinated prawns, mango and black beans recipe in english at the bottom of this page. 👇🏽

#belgvekster

Taco med marinerte scampi/reker, mango og sorte bønner

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g ferdigskrelte scampi eller reker
  • 3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts spisskummen,
  • 1/2 ts røykt hot paprika
  • 1 rød chili, hakket
  • 1/2 ts havsalt
  • 2 ts flytende honning
  • 1 liten neve frisk hakket koriander
  • 1/2 Lime
  • 1 boks ferdigkokte sorte bønner
  • 1 mango, skrelt og i terninger
  • -
  • Tilbehør:
  • Avokado
  • Salat
  • Salsa
  • Rømme
  • Mer chili, koriander og lime

Slik gjør du

  1. Skrell skallet av scampi/rekene, om du ikke har kjøpt ferdig skrellt og rens de. Legg de i en dyb skål og bland med olje, hvitløk, alle krydder, honning og koriander. Sett til side og tilbered resten av ingrediensene. Skrell og skjær mangoen i terninger. Del avokado og skjær i skiver. Dekk på bordet og forbered resten av tilbehøret i skåler.
  2. Varm en stor stekepanne og pass på at pannen er varm og god, før du ha i scampi eller reker. Stek dem med marinaden i ca. 1 minutt på hver side, eller til de skifter farge til rosa/rød. Bland i avrenete bønner, mango og litt limesaft og la surre veldig rask uten å røre for mye til bønnene er varme.

TACOS WITH MARINATED PRAWNS, MANGO AND BEANS

Ingredients

500 g peeled scampi or shrimps
3 tablespoons olive oil
3 cloves of garlic, chopped
1 tsp ground ginger
1 tsp cumin
1/2 teaspoon smoked hot pepper
1 red chili, chopped
1/2 teaspoon sea salt
2 teaspoons of runny honey
1 small fist of fresh chopped coriander
1/2 Lime
1 box of pre-cooked black beans
1 mango, peeled and cut in cubes

To serve
Tortillas
avocado
Salad
Salsa
Sour cream
More chilli, coriander and lime

Method

Peel the the prawns or shrimps, and clean them. Place them in a deep bowl and mix with oil, garlic, all the spices, honey and coriander. Set the prawns aside and prepare the rest of the ingredients. Peel and cut the mango into cubes. Divide avocado and slices into slices. Set the table and prepare the salads and the garnish in bowls.

Heat a large frying pan and make sure the pan is warm before you add the prawns . Fry the prawns with marinade for approx. 1 minute on each side or until they change color to pink / red. Mix in drained beans, mango and some lime juice and leave to simmer very quickly without stirring too much until the beans are warm. Serve with warm tortilla , salad, avocado …..

3 Comments

  • Avatar
    Hans 16. januar 2018 (17:20)

    Anbefales!

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 31. januar 2018 (15:00)

      Takk Hans! Jeg setter veldig pris på at oppskriften faller i smak

  • Avatar
    Nina 29. juni 2018 (15:29)

    Denne skal lages igjen. Fantastisk godt!

Legg igjen en kommentar til Nina Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.