Tabbouleh med spinat og mynte

Tabbouleh with spinach and toasted pine nuts recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Dagens ferdigkjøpte fiskekaker ble plutselig mer spennende med en enkel komponert spinattabbouleh. Tabbouleh er en salat som har sin opprinnelse fra Midtøsten og brukes også i Nordafrika. Hovedingrediensen er bulgur eller couscous og den blir som oftest smaksatt med sitron, olivenolje, persille og mynte. Det finnes mange måter å lage denne salaten på avhengig av land og område man kommer fra.

En marokkansk tabbouleh ville vanligvis innholde tomater, agurk, løk, persille og mynte som i denne: Quinoa tabbouleh

 

Tabbouleh med spinat og pinjekjerner

Personer: 4

Ingredienser

  • 3 dl fullkorn couscous
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 300 g vasket spinat, fjern de groveste stilkene
  • 1 stor neve mynteblader, finhakket
  • 1 sitron, saften
  • 4 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 40 g pinjekjerner, ristet i tørr stekepanne

Slik gjør du

  1. Tilbered couscous etter pakkeanvisning. Avvkjøl og rør litt i couscousgrynene med en gaffel. Varm 2 ss olje i en panne og stek løk og hvitløk til løken er myk. Ha i spinatbladene og dytt spinaten med hendene ned i pannen om nødvendig. Snu spinaten med stekespade til bladene har falt sammen. Bland couscousgryn, spinat, sitronsaft og resten av olivenoljen. Smak til salt og pepper og dyss over ristete pinjekjerner .

Tabbouleh with spinach and toasted pine nuts, serves 4

Ingredients

3 dl wholegrain couscous
1 onion, chopped
2 cloves garlic, minced
300g washed spinach, remove big stems
1 large handful mint leaves, finely chopped
1 lemon, juice
4 tablespoons olive oil
Salt
Pepper
40g pine nuts, toasted in a dry

Method

Prepare couscous by package instructions. Stir in couscous grains with a fork and set aside. Heat 2 tablespoons oil in a pan and fry the onion and garlic until soft. Add the spinach leaves and push the spinach with your hands into the pan if necessary. Turn the spinach with spatula to leaves have fallen together. Mix couscous grains, spinach, lemon juice and remaining olive oil. Taste for salt and pepper and sprinkle over toasted pine nuts.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.