Tabbouleh med spinat og mynte
Tabbouleh with spinach and toasted pine nuts recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Dagens ferdigkjøpte fiskekaker ble plutselig mer spennende med en enkel komponert spinattabbouleh. Tabbouleh er en salat som har sin opprinnelse fra Midtøsten og brukes også i Nordafrika. Hovedingrediensen er bulgur eller couscous og den blir som oftest smaksatt med sitron, olivenolje, persille og mynte. Det finnes mange måter å lage denne salaten på avhengig av land og område man kommer fra.
En marokkansk tabbouleh ville vanligvis innholde tomater, agurk, løk, persille og mynte som i denne: Quinoa tabbouleh
Ingredienser
- 3 dl fullkorn couscous
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 300 g vasket spinat, fjern de groveste stilkene
- 1 stor neve mynteblader, finhakket
- 1 sitron, saften
- 4 ss olivenolje
- Salt
- Pepper
- 40 g pinjekjerner, ristet i tørr stekepanne
Slik gjør du
- Tilbered couscous etter pakkeanvisning. Avvkjøl og rør litt i couscousgrynene med en gaffel. Varm 2 ss olje i en panne og stek løk og hvitløk til løken er myk. Ha i spinatbladene og dytt spinaten med hendene ned i pannen om nødvendig. Snu spinaten med stekespade til bladene har falt sammen. Bland couscousgryn, spinat, sitronsaft og resten av olivenoljen. Smak til salt og pepper og dyss over ristete pinjekjerner .
Tabbouleh with spinach and toasted pine nuts, serves 4
Ingredients
3 dl wholegrain couscous1 onion, chopped
2 cloves garlic, minced
300g washed spinach, remove big stems
1 large handful mint leaves, finely chopped
1 lemon, juice
4 tablespoons olive oil
Salt
Pepper
40g pine nuts, toasted in a dry