Enkel fiskegryte med couscous
Med litt god fisk,, spennende krydder som ras el hanout eller karri får du en lettlaget og eksotisk fiskemiddag. Perfekt over en skål med bulgur, couscous eller quinoa.
Ingredienser
- 600 gram torskefilet
- noen reker eller scampi, skrelt ( kan sløyfes)
- Olivenolje til steking
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 tomater, hakket
- 1 ts ras el hanout ( bruk litt karri om du ikke finner ras el hanout)
- ¼ ts malt ingefær
- ½ ts chili (kan sløyfes), finhakket
- 4- 5 dl grønnsakkraft eller buljong
- 1 pose ca (200g) selskapserter
- Litt hakket persille
- Sitron, saften
- Salt og pepper
- Couscous, bulgur eller quino til servering
Slik gjør du
- Bruk en stor gryte eller en stekepanne med litt dybde. Stek løk og hvitløk til myk, ha i hakkete tomater, chili, krydder og la det surre et par minutter. Tilsett buljong eller kraft, kok opp og la det stå og koke i 5- 8 min. Legg fiskestykkene i kraften, skru ned varmen og ha på lokk. La fisken stå med lokk på i et par minutter før du ha i scampi, erter og hakket persille. Øs litt kraft over fisken og scampi, ha på lokk igjen og la trekke til fisken er ferdig. Skvis over litt sitronsaft.
- Tilsett buljong eller kraft, kok opp og la det stå og koke i 5- 8 min. Legg fiskestykkene i kraften, skru ned varmen og ha på lokk. La fisken stå med lokk på i et par minutter før du ha i scampi, erter og hakket persille. Øs litt kraft over fisken og scampi, ha på lokk igjen og la trekke til fisken er ferdig. Skvis over litt sitronsaft.
- Tilbered couscous etter pakkeanvisning. Rør couscousen luftig med en gaffel og ha i litt olje. Server sammen med fiskegryten. .