Skrei i langpanne på middelhavsvis
Recipe for mediterranean cod and tomato tray in english at the bottom of the page👇🏾En enkel alt i en panne fiskerett som ser imponerende ut når du tar det ut av ovnen. En god oppskrift med få ingredienser og mye smak.
Ingredienser
- 800 Skrei ( vanlig torsk eller annen hvit fisk kan også brukes) 4 like store stykker
- 2 rødløk, skåret i tynne skiver
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 600 g cherry tomater
- Ekstra virgin olivenolje
- 1 glass grønne oliven
- Litt bladpersille, hakket
- Frisk oregano, hakket( kan sløyfes)
- Havsalt
- Nykvernet pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200 °C
- Ha skivet rødløk, hele cherry tomater og hvitløk i en dyp langpanne eller annen ildfastform. Tilsett en god klunk olivenolje, persille, litt salt og pepper. Stek i ovn ca 15 minutter.
- Ta langpannen ut av ovnen. Legg fiskestykkene sammen med tomater og løk. Drypp litt olivenolje over fisken og strø over litt salt. Tilsett oliven og sett langpannen tilbake i ovn. Stek videre i ca 10 -15 minutter.
- Kvern litt pepper over fisken, strø over frisk hakket oregano og server med polenta, pasta eller bare litt godt brød.
Mediterranean cod and tomato tray. Serves 4
Ingredients
800 Cod ( other white fish can also be used) 4 equal pieces2 red onions, sliced
3 cloves garlic, minced
600 g cherry tomatoes
Extra virgin olive oil
1 jar green olives
Fresh parsley, chopped
Fresh oregano, chopped (optional)
Sea salt
Freshly ground pepper