Skrei i langpanne på middelhavsvis

Recipe for mediterranean cod and tomato tray in english at the bottom of the page👇🏾En enkel alt i en panne fiskerett som ser imponerende ut når du tar det ut av ovnen. En god oppskrift med få ingredienser og  mye smak.

Skrei i langpanne på middelhavsvis

Personer: 4

Ingredienser

  • 800 Skrei ( vanlig torsk eller annen hvit fisk kan også brukes) 4 like store stykker
  • 2 rødløk, skåret i tynne skiver
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 600 g cherry tomater
  • Ekstra virgin olivenolje
  • 1 glass grønne oliven
  • Litt bladpersille, hakket
  • Frisk oregano, hakket( kan sløyfes)
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200 °C
  2. Ha skivet rødløk, hele cherry tomater og hvitløk i en dyp langpanne eller annen ildfastform. Tilsett en god klunk olivenolje, persille, litt salt og pepper. Stek i ovn ca 15 minutter.
  3. Ta langpannen ut av ovnen. Legg fiskestykkene sammen med tomater og løk. Drypp litt olivenolje over fisken og strø over litt salt. Tilsett oliven og sett langpannen tilbake i ovn. Stek videre i ca 10 -15 minutter.
  4. Kvern litt pepper over fisken, strø over frisk hakket oregano og server med polenta, pasta eller bare litt godt brød.

Mediterranean cod and tomato tray. Serves 4

Ingredients

800 Cod ( other white fish can also be used) 4 equal pieces
2 red onions, sliced
3 cloves garlic, minced
600 g cherry tomatoes
Extra virgin olive oil
1 jar green olives
Fresh parsley, chopped
Fresh oregano, chopped (optional)
Sea salt
Freshly ground pepper

Method

Preheat oven to 200-220 C

Have sliced ​​red onion, whole cherry tomatoes and garlic in a deep roasting pan or other baking dish. Add a good swig of olive oil, parsley and a little salt and pepper. Bake in oven for about 15 minutes.

Take the roasting pan from the oven. Add the fish pieces with tomatoes and onions. Drizzle some oil over the fish and season with salt. Add olives and place roasting pan back in the oven. Cook for about 10 - 15 minutes, Add some fresh pepper over the fish and sprinkle with oregano.

The dish can be served server with polenta, pasta or just some good bread.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.