Shawarma med lam og hummus

Shawarma (kebab) er mye brukt i Midtøsten. Det er marinert, grillet kjøtt som rulles i store, flate arabiske brød som minner om kjempetortillas. Jeg har lagt shawarma på en seng av hummus og med pinjekjerner. Her kan man velge om man vil fylle  pitabrød og arabiske brød, eller bare spise det som det er, med litt salat til. Oppskriften er fra min første kokebok Aichas kjøkken fra 2016

Shawarma med lam og hummus

Personer: 4

Ingredienser

  • KJØTT:
  • 600 kg lammekjøtt fra lår uten bein, i 2 cm terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts pepper
  • 1 1⁄2 ts havsalt
  • 2 ss nøytral olje
  • HUMMUS:
  • 1 boks (ca. 240 g) kikerter
  • 2–3 ss væske fra kikertene
  • 2 - 3 ss tahini
  • 2 hvitløkfedd, knust
  • 1 ts spisskummen
  • 1 økologisk sitron, saft
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje om du ønsker ( jeg bruker ikke olje i hummus når den skal toppes med olje.
  • 50 g pinjekjerner
  • Ristet pitabrød eller arabiske flatbrød
  • KRYDDEROLJE
  • 1 håndfull frisk koriander eller persille
  • Litt grønn chili, hakket (kan sløyfes)
  • 1 dl ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. KJØTT: Skjær kjøttet i 2 cm store terninger. Bland de øvrige ingrediensene i en bolle. Legg i kjøttet og bland godt til alt kjøtt er dekket av krydder og olje. Dekk med plast og mariner kjøttet en stund i kjøleskapet mens du forbereder resten av måltidet. Når kjøttet er ferdig marinert. Stek kjøttet tredd på spidd på grillen eller i en stekepanne på sterk varme. Stek kjøttet i flere omganger i stekepannen. Ikke ha for mye kjøtt i pannen, det skal stekes og ikke kokes.
  2. KRYDDEROLJE: Hakk koriander eller persille og bland med, chili, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Rist pinjekjerner i en panne og sett til side .
  3. HUMMUS: Bland avrente kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen, sitronsaft og eventuell olivenolje om du ønsker å bruke det. Kjør alt til en puré i kjøkkenmaskin eller med en håndblender og tilsett 1 ss av kikertvæske om gangen. Hummus skal ha en myk konsistens, men ikke være for bløt. Smak til med salt.
  4. Fordel hummus utover en tallerken og legg kjøttet over. Ha drypp noen dråper krydderolje over, og dryss over pinjekjerner og gjerne litt urter.
  5. Server med varme pitabrød, salat, oliven og mer krydderolje.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.