Scampi med karamellisert løk og tahinisaus
Scampi with caramelized onions and tahini sauce recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Denne oppskriften er basert på Norma Dakhoul´s variant av den klassiske libanesiske retten samke harra som er krydret fisk med tahinisaus.
Ingredienser
- 500 g store, rensete, rå scampi
- 1 stor løk, halvert og skåret i tynne skiver
- 1 ts spisskummen
- ½ ts chillipulver
- 1/2 ts paprikapulver
- 3 ss ristete pinjekjerner
- Olivenolje
- -
- Tahinidressing:
- 2 fedd hvitløk,knust
- 1 dl tahini
- 1 sitron, saften
- Salt
- Pepper
Method
- Varm litt olje i stekepanne over middels varme. Tilsett løk og dryss med ½ ts salt. Stek og rør i 10- 15 minutter eller til brunet og karamellisert. Sett løken til side.
- Lag tahinidressing: Bland knust hvitløk, tahini og sitronsaft med en god klype havsalt. Rør i tahini, den vil bli lysere i fargen og får en tykkere konsistens. Tilsett vann og rør godt til du oppnår en fin dip konsistens. Smak den til med salt og pepper.
- Legg scampiene i en bolle, dryss over spisskummen, chilipulver og ¾ ts salt og bland godt. Varm olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek scampiene på begge sider i 3 minutter eller til ferdig kokte.
- Legg scampiene over på serveringsfat og ha litt tahinisaus over. Fordel halvparten av den karamelliserte løken og ristete pinjekjerner over scampiene. Server med ekstra tahini saus, resterende karamellisert løk og en god salat.
- ------------------------------------------------------------------------------------------------------
- ------------------------------------------------------------------------------------------------------
SCAMPI WITH CARAMELLIZED ONIONS AND TAHINI SAUS
This recipe is based on Norma Dakhoul's variation of the classic Lebanese dish samka harra that is spicy fish with tahin sauce. SERVES 4.
1 large onion, halved, thin slices
1 teaspoon cumin
½ teaspoon of chillipowder
1/2 ts sweet paprika
Olive oil
3 tablespoons toasted pine nuts
Parsley for topping (optional) Tahinidressing:
2 cloves of garlic, crushed
1 dl tahini
1 lemon, juice
salt
pepper
Ingredients
500 g large, peeled raw scampi1 large onion, halved, thin slices
1 teaspoon cumin
½ teaspoon of chillipowder
1/2 ts sweet paprika
Olive oil
3 tablespoons toasted pine nuts
Parsley for topping (optional) Tahinidressing:
2 cloves of garlic, crushed
1 dl tahini
1 lemon, juice
salt
pepper