Byggrynsalat med ovnstekte grønsaker

(For barley and roasted vegetable salad recipe in english scroll down the page to the bottom.)👇🏾

Når jeg tenker på marokkansk mat, så er det ikke nødvendigvis couscous og taginer som gjør mest inntrykk på meg, men det utrolig fargerike utvalget av salater som alltid er en del av måltidene.
Dette er en av de store tingene som gleder meg i det marokkanske kjøkkenet -utvalget av ferske og ikke minst kokte salater. Ofte en kombinasjon av begge deler.  De kokte  serveres vanligvis avkjølt om sommeren, og om vinteren varme eller romtemperert. Det finnes uendelige salatvarianter med rødbeter, gulrøtter, fennikel, blomkål osv…, som jeg er blitt servert gjenneom barndommen. Noen ganger opptil fire, fem i løpet av samme måltid.

Jeg har tatt med meg mange av oppskriftene fra barndommen, men jeg har også stor glede i å prøve meg frem og finne på egne salater underveis, som denne her. Denne salaten er utrolig smakful og egner seg som vegetarmåltid eller tilbehør og  kan serveres både kald og varm.

Du finer meg også på https://www.instagram.com/aichabouhlou/

Byggrynsalat med onstekte grønsaker

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 dl byggryn ( du kan også bruke byggrynsris , som ikke trenger å ligge i vann natten over)
  • 1 dl sultana rosiner
  • 1 blomkål, del i små buketter
  • 1 stor fennikel, skjær I skiver
  • 1 – 2 rødløk i båter
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ts malt koriander (pulver)
  • ½ ts paprika (pulver)
  • 1 ts chiliflak
  • Havsalt
  • Pepper
  • Olivenolje
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 granateple, kjerner
  • 1 sitron, saften
  • 1 neve bladpersille

Slik gjør du

  1. Byggryn legges i vann natten over.
  2. Forvarm oven to 200°C
  3. Sil av vannet og ha bygggrynene i en kjele med vann og kok til de er møre, ca. 15 minutter. Rør i sultana rosiner og litt olivenolje og sett til side.
  4. Bland blomkål, fennikel, rødløk, 3 ss olivenolje, krydder, hvitløk og 1 ts salt. Legg utover et steke brett og strø over sesamfrø. Stek i 20 minutter eller mer på 200 °C til grønsakene har fått spotter med farge og er møre. Vend litt på grønsakene underveis.
  5. Bland de ovnsstekte grønsakene forsiktig sammen med byggryn, granateplekjerner, sitronsaft , persille og litt mer olivenolje og smak til med salt og pepper.
  6. Hvis du har noen ristete nøtter på lur kan du gjerne strø de over til slutt.

Barley and roasted vegetable salad

When I think of Moroccan cuisine , it is not necessarily always couscous and tagine which makes most impression on me, but it's incredibly many colorful salads which are always a part of our meals . This is one of the great things that pleases me in the Moroccan cuisines, selection of fresh and cooked salads. Often a combination of both. The cooked are usually served chilled during summer and in winter warm or room temperature . There are endless salad varieties of beets , carrots, fennel , cauliflower etc ... , which I have been served through  childhood. Sometimes up to four, five during the same meal.

I have taken with me a lot of recipes from my childhood , but have great pleasure in trying  to find knew ways of making them  and create my own salads like in this recipe. This salad is incredible tasty and can be served as a meatless meal or as a side cold and warm.

Ingrediens

4 dl barley
1 dl sultana raisins
1 cauliflower, separated into small florets
1 large fennel, cut in slices
1-2 red onion into wedges
2 cloves garlic, finely chopped
2 teaspoons ground coriander (powder)
½ teaspoon paprika (powder)
1 tsp chilli flakes
Sea salt
olive oil
2 teaspoons sesame seeds
1 pomegranate
1 lemon, juice
1 handful flat-leaf parsley

Method

Soak barley in water overnight. Drain and have barley in a saucepan with water and boil until tender, about 15 minutes. Stir in sultana raisins and a little olive oil and set aside. Blend cauliflower, fennel, red onion, 3 tablespoons olive oil, spices, garlic and 1 teaspoon salt. Spread over a baking tray and sprinkle with sesame seeds. Bake for about 20 minutes or more at 200°C until the vegetables are browned in spots golden and tender. Turn vegetables slightly along the way. Mix the roasedt vegetables gently together with barley, pomegranate kernels, lemon juice, parsley and a little more olive oil and season with salt and pepper. If you have some roasted nuts lurking please feel free to sprinkle over the salad.

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.