Peanøttsmør og banan grøt med ristete valnøtter og kanel

En perfekt start på dagen er en skål med grøt! Det finnes mange gode alternativer for å smaksette grøt. Jeg har ofte ristete nøtter stående på et glass som jeg drysser over grøten min sammen med kanel og kanskje en banan.  Her bruker jeg kokosmør, kokosmelk og peanøttsmør og steker halvparten av bananen først i litt smør,  for så å koke den  sammen med grøten. Da blir grøten naturlig søtet. Man kan også bruke vanlig smør og melk til denne oppskriften. Fremgangsmåten for å riste nøtter finner du her 

Frokostgrøt

personer: 2

Ingredienser

  • 1 ts kokosmør
  • 2 banan
  • 2 dl havregryn, lettkokte
  • 2 dl vann
  • 2 dl kokosmelk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss peanøttsmør
  • 2 ss hakkete ristete valnøtter
  • kanel

Slik gjør du

  1. Varm kokosmør i en kjele og stek bananskiver fra en banan til gyllen og myk. Tilsett havregryn, vann, kokosmelk , peanøtsmør og salt. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca 3 minutter. Fordel i skåler og topp med bananskiver, ristete valnøtter og kanel .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.