Salat av kikerter og oliventapenade
Chickpea salad with chunky olive tapenade recipe in english at the bottom of the page.Jeg er veldig glad i å bruke kikerter i matlagingen min. Disse små belgvekstene er mine beste venner! Høyt proteininnhold, lett å lage, sunt, deilig og allsidig. En elsket hverdagshelt på mitt kjøkken. I dag brukte jeg de sammen med en hjemmelaget grov oliventapenade i denne nydelige salaten. #belgvekster
Ingredienser
- ca 600 g (2 pakker) ferdigkokte kikerter
- 100 g sorte oliven. Bruk gjerne kalamata, men andre sorte oliven kan også brukes. Jeg brukt 2 forskjellige typer i min tapenade, fordi jeg ikke hadde nok kalamata oliven.
- 3-4 ts kapers
- 1 fedd hvitløk, hakket
- Litt tørket eller frisk oregano
- Litt tørket basilikum
- Litt frisk persille, hakket
- 3 ss Olivenolje + ekstra
- 1/2 ts chiliflak
- 2- 3 ss balsamicoeddik
Slik gjør du
- Kjør alle ingredienser bortsett fra kikerter og balsamicoeddik i en kjøkkenmaskin med kniv til en grovkornet tapenade. Bland tapenade godt sammen med kikertene og rør i balamicoeddik og litt mer olivenolje. Smak til med salt og pepper og dryss litt mer urter og chiliflak over kikertesalaten til slutt.
CHICKPEA SALAD WITH CHUNKY OLIVE TAPENADE. Serves 4
Chickpeas are one of my best friends! High in proteins, easy to cook, healthy, delicious & versatile. This is a legume to love.Today I took the meaty chickpea & mixed it with a homemade chunky olive tapenade flavored with capers, garlic, Italian herbs, chili, olive oil & balsamic
100 g black olives. Use calamata or other black olives. I used 2 different types in my tapenade, because I did not have enough calamata olives
3 teaspoons capers
1 clove of garlic, chopped
A little bit dried or fresh oregano, chopped
A little bit dried basil
Some fresh parsley, chopped
3 tablespoons olive oil + extra
1/2 teaspoon chiliflak
2- 3 tablespoons balsamic vinegar
Ingredients
about 600 g (2 p) cooked chickpeas100 g black olives. Use calamata or other black olives. I used 2 different types in my tapenade, because I did not have enough calamata olives
3 teaspoons capers
1 clove of garlic, chopped
A little bit dried or fresh oregano, chopped
A little bit dried basil
Some fresh parsley, chopped
3 tablespoons olive oil + extra
1/2 teaspoon chiliflak
2- 3 tablespoons balsamic vinegar