Poké med laks og vannmelon
Poké (uttalt poh-keh) er det hawaianske ordet for å «kutte biter» Her blander man rå fisk i soya saus, sesameolje og sesamfrø.
En pokébolle kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. Jeg serverer poké som oftest med sushiris og masse forskjellig tilbehør som mango, reddik, agurk, spirer, avokado, salat, syltet rødløk, wakame, rødbeter, sriracha (asiatisk chilisaus) osv.
I denne oppskriften har jeg laget poké av laks som er marinerte etter standardoppskrift og som jeg serverer som en lett sommer rett med syltet ingefær, litt grønt og vannmelon.
Ingredienser
- 500 g fersk laks, sashimi kvalitet i terninger
- 4 ss soyasaus
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 ss sesamolje
- 1-2 ss ristede sesamfrø
- 2 avokadoer, i terninger
- Babyspinat eller annen salat
- 1 lime, litt saft til spinatbladene
- litt sesamolje til spinatbladene
- Syltet ingefær
- 1 kg vannmelon i terninger
- Litt vårløk, hakket
Slik gjør du
- Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 30 - 60 min til marinering.
- Bland spinatblader med litt lime, sesamolje og koriander og fordel i skåler.
- Legg de forskjellige ingrediensene opp på spinat/salatbladene. Marinert laks, ingefær, avokado og masse vannmelon og topp med litt vårløk og koriander.