Pasta, Pesto og Brokkoli
Pasta Pesto and Broccoli recipe in english at the bottom of this page.
Man kan også bruke ferdiglaget grønn pesto til denne oppskriften, men det smaker alltid bedre med hjemmelaget fersk pesto.
Ingredienser
- 400 g pasta
- 1 brokkoli, grovhakket
- 1 stor bunt frisk basilikum
- 60 g revet parmesan
- 4 ss pinjekjerner
- 1 - 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 ss sitronsaft
- 11/2 dl ekstra virgin oliven olje
- Litt salt
- Ekstra ristete pinjekjerner og parmesan til topping
Slik gjør du
- Pesto: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket. Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov konsistens.
- Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Fres grovhakket brokkoli i litt olje . Hell av vannet på pastaen, men ta vare på ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og brokkoli tilbake igjen i kjelen. Rør i pesto og litt av kokevannet i pastaen til passende konsistens og bland godt. Smak til med salt, pepper og dryss over litt ekstra ost og pinjekjerner.
Pasta, pesto and broccoli
Ingredients
400g penne1 broccoli head chopped
1 big bunch fresh basil
60 g grated Parmesan
4 tablespoons pine nuts
1 -2 garlic clove, minced
1 1/2 dl extra virgin olive oil
1 tablespoon lemon zest finely grated
¼ tbsp salt
Pepper