Pasta, Pesto og Brokkoli

Pasta Pesto and Broccoli  recipe in english at the bottom of this page.

Man kan også bruke ferdiglaget grønn pesto til denne oppskriften, men det smaker alltid bedre med hjemmelaget fersk pesto.

Pasta, Pesto og Brokkoli

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 1 brokkoli, grovhakket
  • 1 stor bunt frisk basilikum
  • 60 g revet parmesan
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 - 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 11/2 dl ekstra virgin oliven olje
  • Litt salt
  • Ekstra ristete pinjekjerner og parmesan til topping  

Slik gjør du

  1. Pesto: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket. Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov konsistens.
  2. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Fres grovhakket brokkoli i litt olje . Hell av vannet på pastaen, men ta vare på  ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og brokkoli tilbake igjen i kjelen.  Rør i pesto og litt av kokevannet i pastaen til passende konsistens og bland godt.  Smak til med salt, pepper og dryss over litt ekstra ost og pinjekjerner.

Pasta, pesto and broccoli

Ingredients

400g penne
1 broccoli head chopped
1 big bunch fresh basil
60 g grated Parmesan
4 tablespoons pine nuts
1 -2 garlic clove, minced
1 1/2 dl extra virgin olive oil
1 tablespoon lemon zest finely grated
¼ tbsp salt
Pepper

 

Method

For the pesto: Put basil, parmesan, pine nuts and garlic in a food processor until it is finely chopped . Add the lemon juice and oil while the machine is still running. Season with salt and pepper. Add more oil if the pesto seems too thick.

  Cook the pasta in a large saucepan of salted water until al dente . Salute broccoli quickly in some olive oil. . Pour off the water, but save about 1 dl cooking water to stir together the pasta with. Have pasta and broccoli back again in the saucepan. Stir in pesto and and some of the cooking water to the pasta and mix well. Season with salt and pepper and top with toasted pine nuts and parmesan.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.