Gulrot-og linsesuppe

CARROT AND LENTIL SOUP RECIPE IN ENGLISH AT THE BOTTOM OF THE PAGE 👇🏽   

Ikke bare er denne gulrot- og linsesuppen billig, enkel å lage og sunn, men den er også mettende og god.  Å ha linser i suppen er i tillegg en fin måte å tilføre litt ekstra proteiner. Linser er også en utmerket kilde til fiber og i motsetning til bønner, går det rask å koke linser og de trenger heller ikke å bløtlegges. Linser kommer i forskjellige størrelser og farger, alt fra gult og rødt til grønt og brunt og varierer litt i smak, tekstur og koketid. Jeg bruker forskjellige typer linser i suppene mine og i gulrotsuppe liker jeg de røde linsene som har mye smak og oppløses når de koker. Det gir en jevn og god suppe med god fylde.

Andre, som grønne og brune linser, holder formen og er best til suppe med mer tekstur som her .Linsesuppe

 

Gulrot-og linsesuppe

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 4 store gulrøtter ca 500 g), i terninger
  • 2 dl sellerirot, i terninger
  • 1 løk, hakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1.1/2 ts karripulver
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 10 dl grønnsakbuljong
  • 1 dl røde linser
  • 1/2 lime, saften
  • Salt og pepper
  • Eventuelt litt chili om du liker det litt spicy
  • 1 dl creme fraiche eller kokosmelk (valgfritt)
  • Litt olivenolje, til steking

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, gulrot, selleri  og ingefær et par minutter under omrøring. Ha i krydder og fres litt til.
  2. Tilsett buljong og linser og kok opp. Reduser varme og la suppen småkoke under lokk i ca. 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
  3. Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med stavmikser. Tynn ut med kokende vann om den er for tykk. Smak til med salt, pepper og litt lime.
  4. Rør eventuelt i litt creme fraiche eller kokosmelk og dryss over koriander. 

CARROT AND LENTIL SOUP. Serves 4

Not only is this carrot and lentil soup cheap, easy to make and healthy, but it is also filling and tasty. Adding lentils to soup is also a great way to add some extra protein. Lentils are also an excellent source of fiber and unlike beans, lentils cook quickly and do not need to be soaked. Lentils come in different sizes and colors, ranging from yellow and red to green and brown and vary slightly in taste, texture and cooking time. I use different types of lentils in my soups and in carrot soup I like the red lentils which have a lot of flavor and dissolve when cooked. It makes a smooth and good soup with lots of depth.

Others, such as green and brown lentils, keep their shape and are best for soup with more texture.

Ingredients

4 large carrots about 500 g), diced
2 dl celery root, diced
1 onion, chopped
3 garlic cloves, finely chopped
1 tablespoon ginger, grated
1.1 / 2 tsp curry powder
1/2 tsp turmeric
10 dl vegetable broth
1 dl red lentils
1/2 lime, juice
Salt and pepper
chili if you like it a little spicy (optional)
1 dl sour cream or coconut milk (optional) A little olive oil, for frying

Method

Heat the oil in a saucepan and fry the onion, garlic, carrot, celery and ginger for a few minutes while stirring. Add spices and saute a little more.

Add broth and lentils and bring to boil. Reduce heat and simmer the soup under a lid for approx. 20 minutes or until vegetables are tender.

Run the soup smoothly and evenly in a foodprocessor or with a hand mixer. Dilute with boiling water if it is too thick. Season with salt, pepper and lime.

If using, stir in a little sour cream or coconut milk and sprinkle with coriander.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.