Marokkansk aubergine og kikerter salat

Recipe for Moroccan eggplant and chickpea salad in english at the bottom of the page.👇🏾

I Marokko er vi veldig glad i mange forskjellige typer kokte salater . Både som tilbehør, forrett eller som en del av et mezze. Denne deilige salaten er også et perfekt vegetar måltid, smårett eller lunsj. #belgvekster

 

 

Marokkansk aubergine og kikerter salat

personer: 4

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 400 g ferdigkokte kikerter
  • 1 neve frisk koriander, hakket
  • 1 rødløk
  • -
  • Dressing
  • 1 fedd hviløk, finhakket
  • 1 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 klype hot paprika
  • 1-2 ts flytende honning
  • 2 ss OIivenolje

Slik gjør du

  1. Del auberginene i 2 på langs. Skjær i skiver og legg på en stekeplate. Hell over litt olje, dryss med salt og pepper. Blant godt og stek under grillelementet i stekeovn i ca 8 – 10 minutter. Snu på dem halvveis under stekingen. Stek til de er litt brune og myke. Hell vannet av kikkertene og skyll. Ha dem i en bolle sammen med auberginskiver, løk og koriander. Tilsett alle ingredienser til dressingen og bland i salaten.

MOROCCAN EGGPLANT AND CHICKPEAS SALAD. Serves 4

Ingredients

2 aubergines
400 g cooked chickpeas
fresh coriander, chopped
1 red onions, chopped

- dressing
1 clove garlic, finely chopped
1 teaspoon sweet paprika
1 teaspoon cumin
1 pinch of hot paprika
1-2 teaspoon of liquid honey
2 tablespoon olive oil

Method

Divide the aubergines in two lengthwise. Cut into slices and place on a baking tray. Pour over some olive oil and sprinkle with salt and pepper. Mix well and roast under the grill element ( or just roast them) in the oven for about 8 - 10 minutes. Turn them halfway during cooking time. Grill or roast until they are a brown and soft. Pour the water of the chickpeas and rinse under running water. Add them in a bowl with the roasted eggplant slices, chopped onion and coriander. Add all ingredients for the dressing and mix in the salad.

2 Comments

  • comment-avatar
    Vegetar mezze /tapas – Aichas Mat 17. desember 2015 (13:25)

    […] oppskriftene ved å klikke på den enkelte retten her zaalouk som er en aubergin og tomatdipp, aubergin og kikertersalat. marokkansk tomat og agurk salat, lettlaget […]

  • comment-avatar
    Marina 7. februar 2018 (21:15)

    Nydelig! Slik som alle dine oppskrifter. Jeg er så glad i auberginer og lurer på om du har din egen oppskrift på siciliansk kaponata?

Legg igjen en kommentar til Marina Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.