Marokkansk aubergine og kikerter salat
Recipe for Moroccan eggplant and chickpea salad in english at the bottom of the page.👇🏾
I Marokko er vi veldig glad i mange forskjellige typer kokte salater . Både som tilbehør, forrett eller som en del av et mezze. Denne deilige salaten er også et perfekt vegetar måltid, smårett eller lunsj. #belgvekster
Ingredienser
- 2 auberginer
- 400 g ferdigkokte kikerter
- 1 neve frisk koriander, hakket
- 1 rødløk
- -
- Dressing
- 1 fedd hviløk, finhakket
- 1 ts paprika
- 1 ts spisskummen
- 1 klype hot paprika
- 1-2 ts flytende honning
- 2 ss OIivenolje
Slik gjør du
- Del auberginene i 2 på langs. Skjær i skiver og legg på en stekeplate. Hell over litt olje, dryss med salt og pepper. Blant godt og stek under grillelementet i stekeovn i ca 8 – 10 minutter. Snu på dem halvveis under stekingen. Stek til de er litt brune og myke. Hell vannet av kikkertene og skyll. Ha dem i en bolle sammen med auberginskiver, løk og koriander. Tilsett alle ingredienser til dressingen og bland i salaten.
MOROCCAN EGGPLANT AND CHICKPEAS SALAD. Serves 4
Ingredients
2 aubergines400 g cooked chickpeas
fresh coriander, chopped
1 red onions, chopped - dressing
1 clove garlic, finely chopped
1 teaspoon sweet paprika
1 teaspoon cumin
1 pinch of hot paprika
1-2 teaspoon of liquid honey
2 tablespoon olive oil
Vegetar mezze /tapas – Aichas Mat 17. desember 2015 (13:25)
[…] oppskriftene ved å klikke på den enkelte retten her zaalouk som er en aubergin og tomatdipp, aubergin og kikertersalat. marokkansk tomat og agurk salat, lettlaget […]
Marina 7. februar 2018 (21:15)
Nydelig! Slik som alle dine oppskrifter. Jeg er så glad i auberginer og lurer på om du har din egen oppskrift på siciliansk kaponata?