Lam i panne

#ANNONSE FISKARS

Høst er lammesesong og det er så utrolig mye godt man kan lage av lam. Klassikerne fårekål og lammestek er gjengangere hos mange når det bugner av norsk lam i kjøledisken. Skanker, tagine og spennende gryteretter av lam er noen av mine favoritter.  I tillegg bruker jeg veldig ofte benfritt kjøtt av lår og bog til å steke raskt i panne med grønnsaker. Å lage mat med strimlet lammekjøtt er en perfekt måte å trylle frem hverdagsmat eller helgekos.

Det er selvfølgelig alltid mye gøyere å tilberede mat med produkter av høy kvalitet og vakker design. Denne retten er tilberedt i lekker gryte og panne av rustfritt stål fra Norden Serien til FISKARS.

FISKARS feiret sine 370 år historie i år med det nye kjøkkenutstyret Norden Steel som inkluderer gryter, panner og disse lekre knivene.  Serien er inspirert av nordisk natur og mattradisjoner og er kjempefin på kjøkkenbordet.  Pannen har en konstruksjon med kjerne i aluminium for jevn varmefordeling og bruk på alle typer platetopper. Grytene er behandlet med Thermium™, som sikrer optimale non-stick egenskaper og gjør produktet lett å rengjøre.  Det beste av alt er at Thermium er en innovativ plastfri og fluorfri behandling, som samtidig kan tåle høye tilberedningstemperaturer. Fiskars Norden er produceret i Finland av FISKARS, som er det eldste kjøkkenmerke i verden.

Knivene er rett og slett bare helt nydelig! Knivenes håndtak er laget i vakker varmebehandlet finsk bjørk og bladet er laget av høykvalitets rustfritt stål med høyt karboninnhold, noe som sikrer skarphet og holdbarhet.

Dagens oppskrift er en rask rett med enkle sunne råvarer som løk, hvitløk, ingefær, grønn paprika, kjøtt og litt krydder. Jeg koker ris til retten og serverer den med litt forskjellig tilbehør i skåler a la taco. Men det går helt fint å gjøre det enklere og kun servere ris til.  Uansett hva du bestemmer deg for her, så er denne retten så rask laget at det kan være lurt å sette på risen først.

Skjær kjøtt, paprika og løk i strimler. Finhakk hvitløk, ingefær og chili og ta frem krydderne du skal bruke.

Varm olivenolje i pannen og stek først løk og paprika til myk.

Ha i hvitløk, ingefær og chili og fres litt videre sammen med grønnsaken. Flytt så grønnsakene over på et fat.

Tilsett litt mer olje i stekepannen og stek kjøttet raskt i skikkelig varm panne og gjerne i flere omganger.

Tilsett alle krydderne og salt og rør krydderne godt i kjøttet.

Legg til de stekte grønnsakene og stek videre til de er varme igjen. Dryss over litt frisk koriander og eventuelt granateplekjerner.

Vil du ha mer tilbehør, kan du servere en grønn salat, granateplekjerner, guacomole og bønnesalsa i tillegg til ris.

 

 

Lam i panne

Personer: 4

Ingredienser

  • 400 g benfritt lammekjøtt fra lår, i strimler
  • 3 - 4 ss olivenolje
  • 1 stor rødløk, skjær i tynne strimler
  • 2 grønne paprika, i tynne strimler
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 ss frisk ingefær, hakket
  • 1 chili, finhakket
  • 1.5 ts paprikapulver
  • 1 ts malt koriander
  • Litt pepper
  • Salt
  • Tilbehør: Guacamole
  • 2 avokado
  • 1/2 lime, saften
  • 1 ss finhakket løk
  • 1 ss koriander, finhakket (valgfritt)
  • 1 ts chili, finhakket (valgfritt)
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • Tilbehør: Enkel bønnesalsa
  • 1 glass salsa medium hot
  • 1 pakke (ca 280 g) kokte sorte bønner
  • 1/2 lime, saften
  • Ris

Slik gjør du

  1. Sett ris til koking etter anvisning på pakken.
  2. Skjær kjøtt, paprika og løk i strimler. Finhakk hvitløk, ingefær og chili og ta frem krydderne du skal bruke. Varm olivenolje i panne og stek først løk og paprika til myk og ha i hvitløk, ingefær og chili. Fres videre sammen med grønnsaken og flytt alt over på et fat. Tilsett litt mer olje i stekepannen og stek kjøttet raskt i skikkelig varm panne og gjerne i flere omganger. Tilsett alle krydderne og rør alt godt i kjøttet. Legg til de stekte grønnsakene. Stek videre i 1 -2 minutter til alle smakene har blandet seg og grønnsakene er varme.
  3. Guacomole: Mos avokado, bland med de andre ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  4. Enkel bønne salsa: Bland koriander, lime og bønnene i salsaen og rør sammen.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.