Kyllingsuppe Harira stil

Harira er en velsmakende marokkansk suppe som tradisjonelt tilberedes med lam og belgfrukter. Som oftes bruker man brune eller grønne linser, kikerter, men også favabønner/ hestebønner.  Selv om suppen vanligvis spises for å bryte fasten under Ramadan, serveres den også resten av året. Her har jeg laget min egenkomponerte variant med kylling og jeg har også planer om å lage en vegetarisk Harira. 

Visst du heller vil prøve deg på Ramadansuppen  Harira med lam finner du oppskrift

her👇🏽

Kyllingsuppe Harira stil

4: porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøtt fra filet eller lår , skåret i biter
  • 1 løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter, små terninger
  • 1 bit sellerirot i små terninger
  • ½  ts malt ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts malt koriander
  • 2 klyper kanel
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts honning
  • 1 boks tomater, hakket med juicen
  • 1 boks kokte kikerter
  • 2 ss røde linser
  • 1 liter kyllingkraft/ buljong
  • 1 neve frisk koriander
  • 1 sitron, saften
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Stek løk og hvitløk i en stor gryte.  Tilsett alle grønnsakene, krydder og laurbærblad. Rør krydderne  godt i grønnsaker til det begynner å dufte.  Ha i kyllingkjøttet og krydre med litt salt og pepper. Ha i tomatpure og honning fres rask sammen med kyllingbitene. Tilsett hakkete tomater, kyllingbuljong eller kraft, kikerter, 2 ss røde linser og litt hakket koriander og kok opp. Sett ned varmen og kok suppen til linsene er helt bøtkokte i ca 10- 15 minutter. Rør av og til og ha i mer vann om den er for tykk.  Smak til med sitron og servere med et dryss hakket koriander. 

4 Comments

  • comment-avatar
    Amila 27. april 2021 (16:44)

    Hei Aicha. Denne så nydelig ut (som alt annet du lager). Noen forslag til hva gulrøttene kan erstattes med? Har lyst å lage den til min mor, men hun må unngå gulrøtter pga. diabetes.

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 5. mai 2021 (16:14)

      Hei Amila. Du kan jo prøve å bare droppe gulrøtter. Det burde gå bra!

  • comment-avatar
    Line 12. oktober 2021 (21:51)

    Hei

    Denne retten hadde jeg til middag i dag, og den var helt nydelig. Tror jeg serverer den på fredag også til gjester. Tenker å doble oppskrifta. Skal jeg doble alt av krydder også da? Takk for mange gode oppskrifter

Legg igjen en kommentar til Line Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.