Kylling Shawarma

Chicken Shawarma recipe in english at the bottom of the page.👇🏽 

 

Kylling Shawarma

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 400 g kyllingfilet/bryst
  • Marinade:
  • 3 ss olivenolje
  • 2 hvitløkfedd, knust eller revet
  • 1/2 ts spisskummen 
  • 1/4 ts kanel
  • 1/2 ts paprika
  • 1 klype kardemomme
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/4 ts + gurkemeie
  • 1 ts salt
  • Litt pepper
  • 1/2 sitron, saften 
  • Salat ingredienser:
  • 1 Agurk
  • 3 Tomater
  • 1 rødløk,
  • Dressing:
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1/2 sitron, saften
  • Litt salt
  • Litt tørket eller finhakket frisk mynte
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • Liba brød, arabiske flatbrød eller pitabrød

Slik gjør du

  1. Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørk av kyllingbrystene med kjøkkenpapir og skjær i strimler. Legg kyllingkjøttet i marinaden og bland godt. Mariner fra  en halvtime til et døgn . Men kyllingkjøttet kan også stekes med en gang om du ikke kan vente :-).  
  2. Mens kyllingen står til marinering kan du gjøre klar salat tilbehør og røre sammen yoghurt, sitron, mynte og salt til dressing. Tynn gjerne ut med litt vann om yoghurten er veldig tykk.
  3. Legg grønnsaker, kylling og dressing på et libabrød/flatbrød og rull sammen som en buritto. Eller fyll i pitabrød.

CHICKEN SHAWARMA

Ingredients

about 400 g of chicken fillet / breast

marinade:
3 tablespoons olive oil
2 garlic clove, crushed or grated
1/2 teaspoon cumin
1/4 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon paprika
1 pinch cardamom
1/2 teaspoon coriander
1/4 ts + turmeric
1 teaspoon salt
A little pepper
1/2 lemon, juice

Salad ingredients
1 Cucumber
3 Tomatoes
1 red onion,
dressing:
2 dl Greek yogurt
1/2 lemon, juice
A little salt
Some dried or finely chopped fresh mint
1 garlic clove, crushed
Liba bread, Arab flatbreads or pita breads

Method

Mix all ingredients for the marinade. Wipe the chicken breasts with kitchen paper and cut into slices, put the chicken meat in the marinade and mix well. Let the filets marinate from half an hour to a day. But they can also be fried right away if you can't wait :-).

While the chicken is marinating, prepare the sale ingredients and mix yogurt, lemon juice, salt and mint to make the dressing. You can add water to the dressing if the yogurt is too thick

Serve the chicken on Arab flatbreads with yogurt and salad and roll as a a burrito or stuff in in pita breads

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.