Kylling Shawarma
Ingredienser
- ca 400 g kyllingfilet/bryst
- Marinade:
- 3 ss olivenolje
- 2 hvitløkfedd, knust eller revet
- 1/2 ts spisskummen
- 1/4 ts kanel
- 1/2 ts paprika
- 1 klype kardemomme
- 1/2 ts malt koriander
- 1/4 ts + gurkemeie
- 1 ts salt
- Litt pepper
- 1/2 sitron, saften
- Salat ingredienser:
- 1 Agurk
- 3 Tomater
- 1 rødløk,
- Dressing:
- 2 dl gresk yoghurt
- 1/2 sitron, saften
- Litt salt
- Litt tørket eller finhakket frisk mynte
- 1 hvitløksfedd, knust
- Liba brød, arabiske flatbrød eller pitabrød
Slik gjør du
- Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørk av kyllingbrystene med kjøkkenpapir og skjær i strimler. Legg kyllingkjøttet i marinaden og bland godt. Mariner fra en halvtime til et døgn . Men kyllingkjøttet kan også stekes med en gang om du ikke kan vente :-).
- Mens kyllingen står til marinering kan du gjøre klar salat tilbehør og røre sammen yoghurt, sitron, mynte og salt til dressing. Tynn gjerne ut med litt vann om yoghurten er veldig tykk.
- Legg grønnsaker, kylling og dressing på et libabrød/flatbrød og rull sammen som en buritto. Eller fyll i pitabrød.
CHICKEN SHAWARMA
Ingredients
about 400 g of chicken fillet / breast
marinade:
3 tablespoons olive oil
2 garlic clove, crushed or grated
1/2 teaspoon cumin
1/4 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon paprika
1 pinch cardamom
1/2 teaspoon coriander
1/4 ts + turmeric
1 teaspoon salt
A little pepper
1/2 lemon, juice
Salad ingredients
1 Cucumber
3 Tomatoes
1 red onion,
dressing:
2 dl Greek yogurt
1/2 lemon, juice
A little salt
Some dried or finely chopped fresh mint
1 garlic clove, crushed
Liba bread, Arab flatbreads or pita breads
Method
Mix all ingredients for the marinade. Wipe the chicken breasts with kitchen paper and cut into slices, put the chicken meat in the marinade and mix well. Let the filets marinate from half an hour to a day. But they can also be fried right away if you can't wait :-).While the chicken is marinating, prepare the sale ingredients and mix yogurt, lemon juice, salt and mint to make the dressing. You can add water to the dressing if the yogurt is too thick
Serve the chicken on Arab flatbreads with yogurt and salad and roll as a a burrito or stuff in in pita breads