Alt i en panne med torsk

Recipe for mediterranean cod and tomato tray bake in english at the bottom of the page👇🏾Denne oppskriften har jeg har spist stort sett gjennom hele livet i litt forskjellige varianter. Det er en enkel og knallgod gryte inspirert av marokkansk tagine. Den er lagt ut i en lignende oppskrift med skrei i langpanne her på bloggen tidligere og en enklere oppskrift er også kommet med i den nye boken min “litt kjøtt, mer fisk. mest grønt”som skal lanseres i september.

Akkurat nå er vi på på ferie i Frankrike og vi fråtser i de vakreste tomatene nå som finnes i så mange farger og variasjoner . Jeg har brukt masse deilige tomater i dagens rett og har også tilsatt både chili og kapers til denne oppskriften.  Retten kan gjerne lages med saltet torsk, men da er det det lurt å sløyfe kapers. Ellers risikerer man at retten blir for salt.

Alt i en panne med torsk

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 fersk torsk( saltet torsk og annen hvit fisk kan også brukes) 4 like store stykker
  • 2 rødløk, skåret i tynne skiver
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 chili, finhakket eller chiliflak
  • 800 g cherry tomater gjerne i forskjellige farger
  • Ekstra virgin olivenolje
  • 1 glass grønne oliven
  • 1 -2 ss kapers
  • Litt bladpersille, hakket
  • Frisk oregano, hakket( kan sløyfes)
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200 °C
  2. Ha skivet rødløk, hele cherry tomater, hvitløk og chili i en dyp langpanne eller annen ildfastform. Tilsett en god klunk olivenolje, persille, litt salt og pepper. Stek i ovn ca 15 minutter.
  3. Ta langpannen ut av ovnen. Legg fiskestykkene sammen med de stekte tomatene og løk. Drypp litt olivenolje over fisken og strø over litt salt og sett langpannen tilbake i ovn. Stek videre i ca 10 -15 minutter.
  4. Kvern litt pepper over fisken, strø over oliven, kapers og frisk hakket oregano og server med polenta, pasta eller bare litt godt brød.

Mediterranean cod and tomato tray. Serves 4

Ingredients

600 Cod ( other white fish can also be used) 4 equal pieces
2 red onions, sliced
3 cloves garlic, minced
1 chili. chopped
600 g cherry tomatoes
1-2 tablespoons capers
Extra virgin olive oil
1 jar green olives
Fresh parsley, chopped
Fresh oregano, chopped (optional)
Sea salt
Freshly ground pepper

Method

Preheat oven to 200-220 C

Have sliced ​​red onion, whole cherry tomatoes, garlic and chili in a deep roasting pan or other baking dish. Add a good swig of olive oil, parsley and a little salt and pepper. Bake in oven for about 15 minutes.

Take the roasting pan out of the oven. Add the fish to tomatoes and onions. Drizzle some oil over the fish and season with salt and place roasting pan back in the oven. Cook for about 10 - 15 minutes, Add fresh pepper over the fish and sprinkle with olives, capers and parsley

The dish can be served server with polenta, pasta or just some good bread.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.