Harissa og honning bakt laks med kikerter og couscous salat smaksatt med harissa

Recipe for Harissa and honey baked salmonin english at the bottom.👇🏾

En enkel rett med smaken av Marokko. Her får smaksløkene leke seg med marokkansk harissa, sitron, koriander og granatepler. Retten serveres sammen med en kjølende agurksalat.   #belgvekster 

    laks-maroc-fremgang-1-      salma-maroc-

 

Harissa og honning bakt laks med kikerter og couscous salat smaksatt med harissa

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 laks side ca. 600 gram
  • 2 ts harissa , marorokkansk chillipaste
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss sitronsaft
  • Til couscous:
  • 3 dl couscous
  • 1 boks ferdigkokte kikerter
  • 3 dl kokt vann
  • 1 – 2 ts harissa
  • saften fra en sitron eller mer
  • 1 liten håndfull mynte, hakket
  • 1 håndfull frisk koriander eller bladpersille, hakket
  • 1 rødløk, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • granateplekjerner fra 1/2 granateple
  • 50 gram ristet pinjekjerner ( kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • 1 agurk, skivet
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 ts finhakket, frisk mynte
  • 1 ts revet sitron skall

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 150°C
  2. Ha couscous og kikerter i en bolle og hel over kokende vann. Legg lokk eller tallerken over bollen og la gryn svelle i 5 – 10 minutter. Rør litt i couscousgrynene og bland i urter, løk, harissa, sitronsaft fra 1 – 2 sitroner og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Bland sammen agurk, yoghurt, 1 knivsodd salt, sitronskall og litt frisk hakket mynte til agurksalat. Rør sammen harissa, honning og 2 ss sitronsaft. Legg laksesiden i en oljet ovnsfast form og fordel blandingen over laksen. Stek I ovnen ved 150 grader i ca 10 – 12 minutter. Fordel couscousen over et stort fat og legg over laksen ved å la den skli ned fra stekeplaten. Dryss over med granateplekjerner og ristete pinjekjerner og server med kjølende frisk agurksalat og sitronbåter.

Harissa and honey baked salmon with lemon and harissa chickpeas and couscous salad. Serves 4

Ingrediens

1 salmonfillet ca. 600 grams
2 teaspoons harissa, marrocan chillipaste
1 tablespoon honey
2 tablespoons lemon juice
3 dl instant couscous
1 box finished cooked chickpeas
3 dl boiled water
1-2 teaspoons harissa
juice from a lemon or more
1 small handful of mint, chopped
1 handful coriander or flat-leaf parsley, chopped
1 red onion, chopped
2 tablespoons olive oil
pomegranate seeds from 1/2 pomegranate
50 grams toasted pine nuts, optional
1 cucumber, sliced
2 dl Greek yogurt
1 teaspoon finely chopped fresh mint
1 teaspoon grated lemon zest

Method

Preheat oven to 150 ° C

Have couscous and chickpeas in a bowl and add boiling water. Put a lid or plate over the bowl and let the grains swell for 5-10 minutes. Stir slightly in the couscous and mix in herbs, onions, harissa, lemon juice from 1-2 lemons and the olive oil. Season with salt and pepper. Mix together cucumber, yogurt, 1 pinch of salt, lemon zest and some fresh chopped mint for the cucumber salad. Stir together harissa, honey and 2 tablespoons lemon juice. Add salmon fillets in a greased oven-proof dish and spread mixture over the salmon. Bake in oven for about 10-12 minuttes Spread the couscous salad over a large platter and add the salmon . Sprinkle with pomegranate seeds and roasted pine nuts and serve with fresh cucumber salad and lemon wedges.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.