Harissa og honning bakt laks med kikerter og couscous salat smaksatt med harissa
Recipe for Harissa and honey baked salmonin english at the bottom.👇🏾
En enkel rett med smaken av Marokko. Her får smaksløkene leke seg med marokkansk harissa, sitron, koriander og granatepler. Retten serveres sammen med en kjølende agurksalat. #belgvekster
Ingredienser
- 1 laks side ca. 600 gram
- 2 ts harissa , marorokkansk chillipaste
- 1 ss flytende honning
- 2 ss sitronsaft
- Til couscous:
- 3 dl couscous
- 1 boks ferdigkokte kikerter
- 3 dl kokt vann
- 1 – 2 ts harissa
- saften fra en sitron eller mer
- 1 liten håndfull mynte, hakket
- 1 håndfull frisk koriander eller bladpersille, hakket
- 1 rødløk, hakket
- 2 ss olivenolje
- granateplekjerner fra 1/2 granateple
- 50 gram ristet pinjekjerner ( kan sløyfes)
- Salt og pepper
- 1 agurk, skivet
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 ts finhakket, frisk mynte
- 1 ts revet sitron skall
Slik gjør du
- Varm ovnen til 150°C
- Ha couscous og kikerter i en bolle og hel over kokende vann. Legg lokk eller tallerken over bollen og la gryn svelle i 5 – 10 minutter. Rør litt i couscousgrynene og bland i urter, løk, harissa, sitronsaft fra 1 – 2 sitroner og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Bland sammen agurk, yoghurt, 1 knivsodd salt, sitronskall og litt frisk hakket mynte til agurksalat. Rør sammen harissa, honning og 2 ss sitronsaft. Legg laksesiden i en oljet ovnsfast form og fordel blandingen over laksen. Stek I ovnen ved 150 grader i ca 10 – 12 minutter. Fordel couscousen over et stort fat og legg over laksen ved å la den skli ned fra stekeplaten. Dryss over med granateplekjerner og ristete pinjekjerner og server med kjølende frisk agurksalat og sitronbåter.
Harissa and honey baked salmon with lemon and harissa chickpeas and couscous salad. Serves 4
Ingrediens
1 salmonfillet ca. 600 grams2 teaspoons harissa, marrocan chillipaste
1 tablespoon honey
2 tablespoons lemon juice
3 dl instant couscous
1 box finished cooked chickpeas
3 dl boiled water
1-2 teaspoons harissa
juice from a lemon or more
1 small handful of mint, chopped
1 handful coriander or flat-leaf parsley, chopped
1 red onion, chopped
2 tablespoons olive oil
pomegranate seeds from 1/2 pomegranate
50 grams toasted pine nuts, optional
1 cucumber, sliced
2 dl Greek yogurt
1 teaspoon finely chopped fresh mint
1 teaspoon grated lemon zest