Frisk råkostsalat med appelsiner

( Recipe for cabbage salad with oranges in english at the bottom of this page )

Gulrot og appelsiner hører ofte sammen i marokkanske salater. Om det er ovnstekte grønsaker med krydder som spisskummen og cayenne eller i rå tilstand. Denne salaten er en frisk og enkel råkostsalat med appelsiner. Enkel å lage og kjempegod særlig til fiskemåltider.

 

Marokkansk råkostsalat med appelsiner

Personer: 4

Ingredienser

  • 3 gurøtter, julienne eller raspet
  • 5 dl fintrimlet hodekål
  • 2 Appelsiner, i små båter (jeg brukte både gule og røde)
  • 1 liten rødløk, finstrimlet
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1/2 ts sukker
  • ¼ ts salt
  • Persille, hakket

Slik gjør du

  1. Rasp og kutt alle grønsakene og bland i en salat bolle eller på fat . Rør sammen juice, eddik, sukker og salt og bland dressingen i salaten. Dryss persille over.

1 Comment

  • Laks i filo med spinat og feta – Aichas Mat 11. januar 2016 (16:00)

    […] Min mor pleide å lage denne pai variant med spinat, fetaost og egg . Jeg har droppet egg og tilsatt laks. Perfekt lunsje, middag, mat på tur eller gjestemat. Server gjerne med en syrlig yoghurtdressing eller raita (oppskrift her) og en marokkansk råkostsalat med appelsiner (oppskrift her ) […]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.