Enkel linsegryte med karri
Recipe in english for simple rustic lentil curry at the bottom of this page.👇🏾
#belgvekster
Ingredienser
- Olje til steking
- 1 løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts spisskummen
- (litt chili om du liker det hot)
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ss karri pulver
- 2 poteter, i biter
- 3 gulrøtter, i i biter
- 2 dl linser grønn eller brune
- 1 boks hakkete tomater
- 5 dl grønsak buljong
- Llitt hakket koriander eller persille
Slik gjør du
- Varm oljen i en stor kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i 1 min til. Rør i poteter, gulrøtter, hakket tomat, grønsakbuljong og linser. Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du skyll dem under vann før bruk.
- Kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker myke og til all væske er kokt inn i ca 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig for kokeprosessen. Smak til med salt og pepper, noen dråper sitron og tilsett koriander eller persille.
Lentil curry, serves 2.
Ingrediens
Oil for cooking1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
1 teaspoon cumin
(Chili flakes if you like it hot)
1/2 teaspoon turmeric
1 tablespoon curry powder
2 potatoes into pieces
3 carrots , in the pieces
2 dl green or brown lentils
1 box choppy tomatoes
5 dl vegetables stock
some chopped koriander or parsley
JK 26. mars 2017 (13:59)
Går det an å sløyfe gurkemeie, eller erstatte med et annet krydder?
Aicha Bouhlou 26. mars 2017 (15:44)
Det går helt fintå sløyfe gurkemeie!
Christine 10. september 2017 (11:24)
Hei Aicha. Jeg ser du bruker mye brune og grønne linser i oppskriftene dine. Jeg har nettopp gått til anskaffelse av flere kilo røde linser. Er dette noe man kan bruke istedenfor grønne og brune?
Aicha Bouhlou 11. september 2017 (11:56)
Hei Christine. Jeg bruker også mye røde linser, men helst i stuinger som daal eller supper. Men mest puy, grønne og brune linser som har en fastere konsistens og er mer anvendelig i salater og gryter.
Student 9. august 2018 (18:43)
Super oppskrift til supermat! Linser er spennende å lage mat med, og det er masse næring. Tusen takk:)