Byggrynsalat med ovnsstekte grønnsaker
(For barley and roasted vegetable salad recipe in english scroll down the page to the bottom.)👇🏾
Når jeg tenker på marokkansk mat, så er det ikke nødvendigvis couscous og taginer som gjør mest inntrykk på meg, men det utrolig fargerike utvalget av salater som alltid er en del av måltidene.
Dette er en av de store tingene som gleder meg i det marokkanske kjøkkenet -utvalget av ferske og ikke minst kokte salater. Ofte en kombinasjon av begge deler. De kokte serveres vanligvis avkjølt om sommeren, og om vinteren varme eller romtemperert. Det finnes uendelige salatvarianter med rødbeter, gulrøtter, fennikel, blomkål osv…, som jeg er blitt servert gjenneom barndommen. Noen ganger opptil fire, fem i løpet av samme måltid.
Jeg har tatt med meg mange av oppskriftene fra barndommen, men jeg har også stor glede i å prøve meg frem og finne på egne salater underveis, som denne her. Denne salaten med byggryn og ovnsstekte grønnsaker er utrolig smakful og egner seg som vegetarmåltid eller tilbehør og kan serveres både kald eller varm.
Du finer meg også på https://www.instagram.com/aichabouhlou/
Ingredienser
- 4 dl byggryn ( du kan også bruke byggrynsris , som ikke trenger å ligge i vann natten over)
- 1 dl sultana rosiner
- 1 blomkål, del i små buketter
- 1 stor fennikel, skjær I skiver
- 1 – 2 rødløk i båter
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 2 ts malt koriander (pulver)
- ½ ts paprika (pulver)
- 1 ts chiliflak
- Havsalt
- Pepper
- Olivenolje
- 2 ts sesamfrø
- 1 granateple, kjerner
- 1 sitron, saften
- 1 neve bladpersille
Slik gjør du
- Byggryn legges i vann natten over.
- Forvarm oven to 200°C
- Sil av vannet og ha bygggrynene i en kjele med vann og kok til de er møre, ca. 15 minutter. Rør i sultana rosiner og litt olivenolje og sett til side.
- Bland blomkål, fennikel, rødløk, 3 ss olivenolje, krydder, hvitløk og 1 ts salt. Legg utover et steke brett og strø over sesamfrø. Stek i 20 minutter eller mer på 200 °C til grønsakene har fått spotter med farge og er møre. Vend litt på grønsakene underveis.
- Bland de ovnsstekte grønsakene forsiktig sammen med byggryn, granateplekjerner, sitronsaft , persille og litt mer olivenolje og smak til med salt og pepper.
- Hvis du har noen ristete nøtter på lur kan du gjerne strø de over til slutt.
Barley and roasted vegetable salad
Ingrediens
4 dl barley1 dl sultana raisins
1 cauliflower, separated into small florets
1 large fennel, cut in slices
1-2 red onion into wedges
2 cloves garlic, finely chopped
2 teaspoons ground coriander (powder)
½ teaspoon paprika (powder)
1 tsp chilli flakes
Sea salt
olive oil
2 teaspoons sesame seeds
1 pomegranate
1 lemon, juice
1 handful flat-leaf parsley
Kjøttrie inspirasjoner / meatfree inspirations – Aichas Mat 4. april 2016 (11:17)
[…] […]