Bønner i tomatsaus

Bønner i tomatsaus er deilig mat på frokosttallerken, til lunsj eller middag. De kan serveres til det meste. Jeg lager ofte en stor porsjon og bruker de gjennom hele uken.  På brødskiven med egg, på en seng av fløyelsmyk polenta eller potetstappe og det er også supert tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt. Bønner i tomatsaus holder seg godt i kjøleskapet i opptil 5-6 dager . Bruk ferdigkokte bønner fra butikken eller kok selv. Det er ikke mye jobb å koke bønner selv. Du må bare huske på å bløtlegge de natten over, jeg bruker å bløtlegge dem i minimum 12 timer og skifter vann en eller to ganger underveis. Kok dem i nytt vann i ca 1 – 2 timer til de er møre. #belgvekster

Bønner i tomatsaus

Personer : 4

Ingredienser

  • Litt olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 bokser bønner, ca 800 g eller 300g tørkete om du skal koke bønner selv.
  • 2 bokser, hakkete hermetiske tomater ca 800 g
  • 2 ss ketchup eller litt sukker
  • 1 knivsodd kanel
  • 1/2 ts spisskummen 
  • 0.5 ts chiliflak
  • 0.5 ts chiliflak
  • 1 laurblærblad
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Fres løk i olje til den er myk. Tilsett hvitløk, krydder og laurbærblad og fres videre i ca 1 minutt. Ha i  tomater, ketchup og ca 1.5 dl vann og kok forsiktig i ca 15 minutter. Smak sausen til med salt og pepper og bruk stavmixer om du ønsker en glattere konsistens på sausen.  Tilsett de ferdigkokte bønner til sausen og gi dem noen minutter koking for å bli varme og for at smaken fra sausen kan sette seg. Smak til med salt og krydder og dryss over litt urter om du har det. Det kan være persille, koriander, gressløk, frisk oregano osv. , det meste funker.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.