Keftatagine Mkaouara/ kjøttboller i pikant tomatsaus med egg

Kefta tagine Mkaouara / spicy meatballs and zesty tomatsaus with poached eggs recipe in english version at the bottom of the page👇🏽 Dette er ikke den berømte retten shakshuka som spises overalt i Midtøsten og Nordafrika og som også er blitt trendy i resten av verden de siste årene.  Kefta tagine Mkaouara er en berømt marokkansk rett. Krydrete kjøttboller i en pikant saus, som i likhet med shakshuka tilsettes egg som posjeres i tomatsausen. Tradisjonelt tilberedes og serveres retten i en tagine. Men det går helt fint og lage denne retten i en stor stekepanne. Som med de fleste marokkanske rettene serveres det brød til. Brød brukes til å dyppes i sausen og skufle maten med.

Ikke la deg skremme av lengden på ingredienslisten. Det meste er basiskrydder som skal i sausen og i kjøttbollene. Ellers er det bare noen få ingredienser som kjøtt, egg, løk, hvitløk og urter og tomater som skal brukes. Vil du ha en fyldigere saus kan du tilsette litt tomatpure. Velbekomme!

Keftatagine Mkaouara/ kjøttboller i pikant tomatsaus med egg

Personer: 4

Ingredienser

  • Kjøttboller: 400 g karbonadedeig 
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten grønn paprika, finhakket
  • 1 ss persille, finhakket
  • 1 ss koriander, finhakket
  • 1 1/2 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 liten ts kanel 
  • 1/4 ts sort pepper
  • 1/4 ts cayenne pepper eller chiliflak ( valgfritt)
  • 1 liten ts salt (smak deg forsiktig frem)
  • Sausen: litt olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 1/2 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 ts sort pepper
  • Litt cayenne pepper
  • 1 knivsodd kanel
  • 1 ss persille, finhaket
  • 1 ss koriander, finhakket 
  • 400 g hakkete tomter fra boks
  • 4 Egg

Slik gjør du

  1. Varm stekeovn til 180°C
  2. Bland alle ingredienser til kjøttbollene og form valnøttstore boller med hendene. Legg kjøttbollene  på et stekebrett kledd med bakepapir eller i en ildfastform smurt med litt olje. Stek i forvarmet ovn i ca 10 - 15 minutter.
  3. Ha litt olivenolje i en varm stekepanne. Fres løk til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og alle krydder og stek videre sammen med løken. Ha i tomater, 2 dl vann og urter. La det småkoke i ca 10-15 minutter. Bland de ferdigstekte kjøttbollene og stekesjyen i sausen og kok videre i noen minutter  til alle smakene har satt seg og sausen er litt redusert.  Lag små fordypninger i tomatsausen og knekk ett og ett egg ned i fordypningene. La eggene småkoke på middels varme i ca. 5 minutter. Ha på lokk og la stå til det danner seg en hvit hinne på eggene. Server retten med deilig brød til.
  4. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  5. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KEFTA TAGINE MKAOUARA / Meatball tagine with eggs, serves 4

This is not the famous dish shakshuka served everywhere in the Middle East and North Africa. This is Kefta Tagine Mkaouara. A famous Moroccan dish with spicy meatballs in a zesty sauce and eggs poached in the sauce. Traditionally this dish is cooked and served in a tagine. But it works fine to make this dish in a wide pan. Like most Moroccan dishes, bread is served with the meal. Bread is used to dipp in the sauce and shovel the food with it.

Do not worry about by the length of the ingredient list. Most are basic spices that areused in the sauce and the meatballs. Otherwise, there are only a few ingredients like meat, eggs, onions, garlic and herbs and tomatoes to be used. If you like a thicker sauce you can add some tomato paste. Enjoy!

Ingredients

Meat balls:
400 g of ground beef
1 clove of garlic, finely chopped
1 small green bell pepper, finely chopped
1 - 2 tabelspoons parsley, finely chopped
1 tablesspoon coriander, finely chopped
1 1/2 teaspoons sweet paprika
1 teaspoon cumin
1/4 tiny teaspoon cinnamon
1/4 tsp black pepper
1/4 teaspoon of cayenne pepper or chiliflak (optional)
1 tbsp salt (taste to carefully)

The sauce:
Some olive oil
1 onion, finely chopped 2 cloves of garlic, finely chopped
1 1/2 teaspoon of sweet paprika
1 teaspoon cumin
1/4 tsp black pepper
Some cayenne pepper or chili
1 pinch of cinnamon
1 tablespoon parsley, finely chopped
1 tablespoon coriander, finely chopped
400 g chopped tomatoes from a tin
4 Eggs

Method

Heat oven to 180°C

Mix all the ingredients for the meatballs and form walnut-sized balls with your hands. Put the meatballs on a bakingt ray dressed with baking paper or in a baking pan lubricated with a little oil. Cook the meatballs in preheated oven for about 10 - 15 minutes.

Have some olive oil in a hot frying pan. Fry onions until smooth and soft. Add garlic and all spices and fry along with the onion for a minute. Add tomatoes, 2 dl water and herbs. Bring to boil and let simmer for about 10-15 minutes.

Mix the pre-cooked meatballs and cooking juice from the meat into the tomato sauce. Cook for 5 minutes more until sauce i further reduced and flavors set.

Make small nests in the tomato sauce and add one and one egg into the nests. Let the eggs simmer in the sauce on medium heat for approx. 5 minutes. Put on a lid and leave it until the white is set over the whole egg. Serve the dish with bread .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.