Blåskjell, frites og aioli
Det finnes vel ikke noe enklere, billiger og bedre måltid enn dette. Vive la France
Ingredienser
- 2 kg blåskjell, vasket og renset
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- Litt Persille
- 2 dl hvitvin
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- -
- Frites
- 8 store poteter
- 1 liter solsikkeolje
- Salt
Slik gjør du
- Blåskjell
- Varm litt olivenolje i en stor gryte . Fres løk og hvitløk. Tilsett hvitvin og kok opp . Ha alle blåskjellene i gryten og sett på lokk. Rist gryten godt med lokk på inn i mellom . La skjellene dampe på høy varme til alle har åpnet seg. Dryss over persille.
- Pommes frites
- Skrell poteter og skjær i staver eller båter. Kok dem nesten møre i vann. Hell av vannet og la vannet dampe godt av de varme potetene. Avkjøl potetene i kjøleskapet en stund . Varm oljen i en gryte . Sørg for at oljen er skikkelig varm før du legger potetene i gryten . Stek potetene I flere omganger . Potetene skal være sprø og gylden. Legg de på papir for å bli kvitt overflødig fett og dryss salt over.
- Server Blåskjellene med sitronbåter, pommes frites og hjemmelaget aioli eller fuske-aioli som du lager med mayonnaise, hvitløk og noen dråper sitron.