Avokado og kikertersalat med smak av Maroc
Scroll down to the bottom for avocado and chickpeas salad with a moroccan twist recipe in english.
Denne marokkansk inspirerte salaten med kikerter og avokado er nydelig tilbehør til det meste. Avokado og kikertersalat smaker godt både til grillet kylling, kjøtt og fisk. Eller server som en egen rett til en kjøttfri dag. #belgvekster
Ingredienser
- Ca. 300 g ( 1 boks) ferdigkokte kikerter
- 2 avokado, skjær i båter
- 1 agurk, skjær på lang, så i tynne skiver
- 1 rødløk, skjær i strimler
- 1 fedd hvitløk, knust eller finhakket
- 3 ss olivenolje
- 1 sitron, saften
- ½ ts spisskummen
- ¼ ts chiliflak
- ¼ ts salt
- Litt nykvernet pepper
- Litt mynte, hakket( kan sløyfes)
- frisk perslle, hakket
Slik gjør du
- Rens og skjær opp alle grønnsakene, bland med kikerter og anrett på fat. Bland olivenolje, sitronsaft, hvitløk, spisskummen, salt, chiliflak og urter. Hell dressingen over salaten og dryss mer chiliflak og litt persille over salaten.
Moroccon inspired avocado & chickpeas salad. Serves 2
This Moroccan inspired salad with chickpeas and avocados is a wonderful side or perfect vegan main dish.
2 avocados , cut into wedges
1 cucumber , cut into thin slices
1 red onion , cut into slices
1 clove garlic , crushed or finely chopped
3 tablespoons olive oil
1 lemon , juice
½ teaspoon cumin
¼ tsp chilli flakes
¼ teaspoon salt
Parsley , chopped
Ingredients
300 g ( 1 box) ready cooked chickpeas2 avocados , cut into wedges
1 cucumber , cut into thin slices
1 red onion , cut into slices
1 clove garlic , crushed or finely chopped
3 tablespoons olive oil
1 lemon , juice
½ teaspoon cumin
¼ tsp chilli flakes
¼ teaspoon salt
Parsley , chopped
Spicy kylling med søtpotethummus – Aichas Mat 30. april 2016 (10:15)
[…] Avokado og kikertsalat […]