Shawarma inspirert kyllingfilet

Shawarma inspired chicken fillet recipe in english at the bottom of the page.

Shawarma inspirert kyllingfilet

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 400 g kyllingfilet/bryst
  • Marinade:
  • 3 ss olivenolje
  • 2 hvitløkfedd, knust eller revet
  • 1/2 ts spisskummen 
  • 1/4 ts kanel
  • 1/2 ts paprika
  • 1 klype kardemomme
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/4 ts + gurkemeie
  • 1 ts salt
  • Litt pepper
  • 1/2 sitron, saften 

Slik gjør du

  1. Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørk av kyllingbrystene med kjøkkenpapir, legg kyllingbrystene i marinaden og bland godt. La dem marinere fra en halvtime til et døgn. Kyllingkjøttet kan også stekes med en gang om du ikke kan vente :-).  
  2. Forvarm ovnen til 200°C
  3. Stek kyllingbrystene i varm stekepanne til de har fått en gylden farge. Legg dem over i et ildfast form og stek videre i steikeovnen i 6 minutter . Skjær i tynne skiver om du skal servere de i en meze/mezze eller i pitabrød med yoghurt og salat.

SHAWARMA INSPIRED CHICKEN FILLET

Ingredients

about 400 g of chicken fillet / breast

marinade:
3 tablespoons olive oil
2 garlic clove, crushed or grated
1/2 teaspoon cumin
1/4 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon paprika
1 pinch cardamom
1/2 teaspoon coriander
1/4 ts + turmeric
1 teaspoon salt
A little pepper
1/2 lemon, juice

Method

Mix all ingredients for the marinade. Wipe the chicken breasts with kitchen paper, put the chicken breasts in the marinade and mix well. Let the filets marinate from half an hour to a day. But they can also be fried right away if you can't wait :-).

Preheat oven to 200 ° C

Fry the chicken fillets in a hot frying pan until they have a golden color. Place them in a ovenproved dish and place in the stove for 6 minutes to continue cooking. Cut into thin slices to serve them in a meze / mezze or in pita bread with yogurt and salad.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.