Poké med laks, rødbeter og syltet rødløk
Hawai poké er veldig godt og lett å lage. Poké (uttalt poh-keh) er det hawaianske ordet for å «kutte biter» Her blander man rå fisk i soya saus, sesameolje og sesamfrø. I min oppskrift har jeg laget poké av laks som er marinerte etter standardoppskrift og serveres med syltet løk, kokte rødbeter, litt grønt og sushiris.
En pokébolle kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. Jeg serverer poké som oftest med sushiris og masse forskjellig tilbehør som mango, reddik, agurk, spirer, avokado, salat, syltet rødløk, wakame, rødbeter, sriracha (asiatisk chilisaus) osv.
Ingredienser
- 500 g fersk laks, sashimi kvalitet i terninger
- 4 ss soyasaus
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 ss sesamolje
- 1-2 ss ristede sesamfrø
- 3 dl Sushiris
- 2 avokadoer
- Spirer eller ennet grønt
- 1 stor rødbet, kokt
- Koriander
- chili
- Til syltet løk:
- 1 rødløk, i skiver
- ½ dl eddik
- 1 dl sukker
- 1 ½ dl vann
Slik gjør du
- Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 30 - 60 min til marinering.
- Syltet løk: Kok opp eddik, sukker og vann. Legg løk i en skål, hell over lake og la den trekke i minst 30 - 60 minutter.
- Kok sushiris etter pakkeanvisning og fordel risen i 4 skåler. Topp med de forskjellige ingrediensene