Poké med laks, rødbeter og syltet rødløk

Hawai poké er veldig godt og lett å lage. Poké (uttalt poh-keh) er det hawaianske ordet for å «kutte biter»  Her blander man rå fisk i soya saus, sesameolje og sesamfrø. I min oppskrift har jeg laget poké av laks som er marinerte etter standardoppskrift og serveres med syltet løk, kokte rødbeter, litt grønt og sushiris.
En pokébolle kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. Jeg serverer poké som oftest med sushiris og masse forskjellig tilbehør som mango, reddik, agurk, spirer, avokado, salat, syltet rødløk, wakame, rødbeter, sriracha (asiatisk chilisaus) osv.

 

 

Poké med laks, rødbeter og syltet rødløk

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g fersk laks, sashimi kvalitet i terninger
  • 4 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss sesamolje
  • 1-2 ss ristede sesamfrø
  • 3 dl Sushiris
  • 2 avokadoer
  • Spirer eller ennet grønt
  • 1 stor rødbet, kokt
  • Koriander
  • chili
  • Til syltet løk:
  • 1 rødløk, i skiver
  • ½ dl eddik
  • 1 dl sukker
  • 1 ½ dl vann

Slik gjør du

  1. Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 30 - 60 min til marinering.
  2. Syltet løk: Kok opp eddik, sukker og vann. Legg løk i en skål, hell over lake og la den trekke i minst 30 - 60 minutter.
  3. Kok sushiris etter pakkeanvisning og fordel risen i 4 skåler. Topp med de forskjellige ingrediensene

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.