Kjøttfri
MEATFREE
Grønnsaker er inspirerende i matlaging, fargerike og velsmakende som de er. Det er det som først og fremst er grunnen til at jeg er så glad i å lage vegetarmat. Når jeg spiser et par vegetarmåltider i uken, passer jeg alltid på å få i meg nok proteiner. Jeg spiser grønt og lager mye hummus som jeg har stående i kjøleskapet. Kikerter og tahini er ellers også mye i bruk i andre retter på mitt kjøkken enn i hummus. Jeg bruker de i pålegg, salater, sauser, dipper, ovnstekte retter og gryter. Det er gode grunner til at både kikerter og tahini går igjen. I tillegg til at det er to velsmakende og mettende ingredienser inneholder kikerter mineraler som bidrar til å bygge sterke bein, proteiner til å bygge muskler og hele B-vitamin-trioen som styrker nervesystemet. Sammen med knuste sesamfrø (tahini) så er kikertene et fullverdig protein. Kikerter mangler aminosyren methionin for å kunne tilføre kroppen alle de essensielle aminosyrene den ikke kan lage selv. Sesamfrø er rik på methionin og tahini i hummusen gjør den således til en fullverdig proteinkilde. Det er altså grunnen til at hummus er sterk representert på bloggen min!
Bli inspirert, spis mer grønt!
Ovnstekt blomkål med tahini og kantareller. Cauliflower, tahini and chantarelles.
Ti måter å spise hummus på. Ten diffrent ways to serve hummus
Ovnstekte grønsaker i woksaus. Vegan stirfry
Vegan curry med hokkaido. Vegan curry with hokkaido
Spaghetti med kantareller og soltørket tomater, Spaghetti, chantarelles and sundried tomatoes
Vegetarian chili. Vegetarian chili
Senneps og honning marinerte kikerter med søtpoteter pommes. Marinated chickpeas and sweetpotato fries
Spaghetti, marinerte kikerter og feta ost. Spagetti and herb marinated cheakpeas